Αυξήθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο

Αυξήθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, η εγγεγραμμένη ανεργία για το μήνα Ιανουάριο του 2016 ακολούθησε αυξητικές τάσεις, με το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, (με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας) να ανέρχεται σε 876.752 άτομα, αυξημένο κατά 17.950 (+2,09%) σε σχέση με το Δεκέμβριο (858.802 άτομα).

Από αυτά τα άτομα, 449.269 (ποσοστό 51,24%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 427.483 (ποσοστό 48,76%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανέρχονται σε 347.810 άτομα (ποσοστό 39,67%) και οι γυναίκες σε 528.942 (ποσοστό 60,33%). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία και για το ίδιο χρονικό διάστημα όσον αφορά τους μη αναζητούντες εργασία το σύνολο των εγγεγραμμένων ανήλθε σε 188.585 άτομα. Από αυτά 61.378 (ποσοστό 32,55%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 127.207 (ποσοστό 67,45%) είναι χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 73.620 (ποσοστό 39,04%) και οι γυναίκες σε 114.965(ποσοστό 60,96%).

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι για το μήνα Ιανουάριο του 2016,που πληρώθηκαν δηλαδή εντός του αυτού μήνα, ανέρχονται σε 175.278 (-6,14%) από τα οποία οι 95.753 (ποσοστό 54,63%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 79.525 (ποσοστό 45,37%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 78.280 (ποσοστό 44,66%) και οι γυναίκες σε 96.998 (ποσοστό 55,34%).

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια