"Όχι" στην κτηνοβασία είπε το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο

"Όχι" στην κτηνοβασία είπε το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο Facebook Twitter
2

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας στην Καρσλούη απέρριψε το αίτημα δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, να ακυρωθεί η απαγόρευση της κτηνοβασίας, με το αιτιολογικό ότι «έλκονται σεξουαλικά από τα ζώα», και ότι ο νόμος που εγκρίθηκε το 2013 πλήττει το δικαίωμά τους στο σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό.

«Η αίτηση δεν έχει νομική βάση», έκρινε το συνταγματικό δικαστήριο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προστασία της καλής διαβίωσης των ζώων από τις  "αφύσικες σεξουαλικές επιθέσεις" αντισταθμίζει το δικαίωμα των εναγόντων στη σεξουαλική αυτοδιάθεση, ανέφερε η απόφαση.

Οι δικαστές είπαν ότι οι δύο που έκαναν την αγωγή πρέπει να «αποδεχθούν τα κρατικά μέτρα που είναι προς το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας."

Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2013, απαγορεύει οποιεσδήποτε σεξουαλικές πράξεις με ζώα ή προμήθεια ζώων σε άλλους για οποιαδήποτε μεταβολή της σεξουαλικής επαφής. Μια παράβαση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα ύψους μέχρι 25.000 ευρώ.

Όσοι παραβιάζουν τη διάταξη, κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους έως και 25.000 ευρώ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM