Υφαίνοντας επί 7 μέρες μαντήλια από αλπακά σε ένα χωριουδάκι του Περού

0

Πλαισιωμένο από τις κατακόρυφες πλαγιές μιας κοιλάδας στο νότιο Περού, το μικρό χωριό Patacancha και τα έθιμά του παραμένουν αναλλοίωτα για αιώνες.

Το μακρύ και απαλό τρίχωμα ενός αλπακά γίνεται η αφορμή να ξεκινήσει για τους χωρικούς του Patacancha η εποχή της ύφανσης. Ικανές υφάντρες χρησιμοποιώντας σε μία διαδικασία που κρατάει επτά μέρες, τις προγονικές γνώσεις και τεχνικές των Ίνκας ακολουθούν βήμα προς βήμα την επεξεργασία του μαλλιού, από την βαφή μέχρι και την σταυρωτή ύφανσή του δημιουργώντας περίτεχνα και πολύχρωμα υφάσματα.

©Nowness

Ταξίδια
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιουμπλιάνα

Ταξίδια / Λιουμπλιάνα: Μια ατμοσφαιρική πρωτεύουσα «τσέπης»

Σε αυτήν τη μεσαιωνική πόλη περιφερόμαστε σε ινσταγκραμικές γέφυρες, τρώμε χωρίς ενοχές παγωτά, ζυμαρικά και σούπες, απολαμβάνουμε την πανοραμική θέα από το κάστρο και κάνουμε ευχές - μπορεί να πραγματοποιηθούν.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
«Η πραγματική ζωή βρίσκεται στα απλά»

Ταξίδια / «Η αίσθηση που σου χαρίζει η ζωή στο νησί είναι ασύγκριτη»

Η Ασπασία-Σοφία Παστρικού σπούδασε Μηχανολογία στην Αγγλία, θέλοντας να γίνει μηχανικός στη Formula 1, όμως έπειτα από πολλά χρόνια περιπλάνησης επέστρεψε στο νησί της, την Κω, και ασχολήθηκε με τα βότανα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Η ζωή στο βουνό σού δείχνει τι πραγματικά χρειάζεσαι»

Oι Γειτονιές της Ελλάδας / «Η ζωή στο βουνό σού δείχνει τι πραγματικά χρειάζεσαι»

Ένα νέο ζευγάρι, η Μελίνα Παπαδοπούλου και ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης, έχουν κάνει σπίτι τους το Καπέσοβο και μας μιλούν για την καθημερινότητα σε ένα από τα πιο όμορφα Ζαγοροχώρια.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ