Η Βραζιλία θα έχει για πρώτη φορά προσφυγόπουλα στο καρναβάλι του Ρίο

Η Βραζιλία θα έχει για πρώτη φορά προσφυγόπουλα στο καρναβάλι του Ρίο Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διασημότερου καρναβαλιού του κόσμου, 40 προσφυγόπουλα, που προέρχονται από επτά διαφορετικές χώρες, όπως η Συρία και το Σουδάν, κι έχουν βρει καταφύγιο με τις οικογένειές τους στη Βραζιλία, θα παρελάσουν αύριο στο σαμποδρόμιο του Ρίο μαζί με την σχολή σάμπα Μανγκέιρα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες σήμερα, αυτά τα κορίτσια κι αγόρια ηλικία 6 έως 14 ετών που προέρχονται από τη Συρία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, το Σουδάν, την Ανγκόλα, το Κονγκό και τη Λιβύη θα παρελάσουν με την ομάδα «Pluft, το μικρό φάντασμα», το παιδικό τμήμα της Μανγκέιρα, ενώ θέμα τους θα είναι ο κόσμος των παραμυθιών.


Η παρέλαση της Μανγκέιρα «mirim» (παιδικό τμήμα), στην οποία συμμετέχουν 2.000 παιδιά, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1987 στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός κοινωνικού προγράμματος της Mangueira, της πλέον παραδοσιακής σχολής σάμπας του Ρίο, που ιδρύθηκε το 1928.


Η παιδική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από δύο νύχτες παρελάσεων στο σαμποδρόμιο κατά τη διάρκεια των οποίων οι 12 καλύτερες σχολές της σάμπα θα προσφέρουν απλόχερα θέαμα ενώπιον 70.000 θεατών.


Η πρόσκληση που απευθύνθηκε στον οργανισμό IKMR (Γνωρίζω τα Δικαιώματά μου) με αποδέκτες τα προσφυγόπουλα προήλθε από την Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Μαρία Μπετάνια την οποία θα τιμήσει η σχολή Μανγκέιρα στην παρέλασή της τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, δεύτερη και τελευταία νύχτα των παρελάσεων.


«Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά πρόσφυγες πρόσβαση στην κουλτούρα της Βραζιλίας με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μέσω αυτής της γιορτής που είναι τόσο πλούσια σε διαφορετικότητα. Το να χορέψουν σε αυτό τον κόσμο της φαντασίας, των χρωμάτων και των ρυθμών θα αποτελέσει μια μαγική εμπειρία για εκείνα» υπογράμμισε η πρόεδρος του IKMR, Βιβιάν Ρέις, σε μια ανακοίνωση.


Η IKMR είναι μια κυβερνητική οργάνωση της Βραζιλίας, εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το έργο της οποίας επικεντρώνεται στα παιδιά πρόσφυγες και στην προώθηση της αξιοπρέπειάς τους και της ενσωμάτωσής τους, σύμφωνα με την Ρέις.


Η Μανγκέιρα θα είναι η τελευταία σχολή που θα παρελάσει τα ξημερώματα της Τρίτης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM