Μαθητής Λύκειου στις ΗΠΑ αντί για την αμερικανική σημαία, ορκίστηκε στο "Ισλαμικό Κράτος"

Μαθητής Λύκειου στις ΗΠΑ αντί για την αμερικανική σημαία, ορκίστηκε στο "Ισλαμικό Κράτος" Facebook Twitter
0

Οι καθηγητές ενός λυκείου στο Κονέτικατ των ΗΠΑ ειδοποίησαν την αστυνομία όταν ένας έφηβος αναφέρθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της πρωινής απαγγελίας του όρκου στην αμερικανική σημαία (U.S. Pledge of Allegiance) γνωστοποίησε ένας δικηγόρος της διεύθυνσης εκπαίδευσης και μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.


Το αστυνομικό τμήμα στην Ανσόνια, στο Κονέτικατ, παρέπεμψε την υπόθεση στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, έγραψε η εφημερίδα Connecticut Post, που επικαλέστηκε στελέχη της αστυνομίας και τα πρακτικά της συνεδρίασης του συμβουλίου εκπαίδευσης στην Ανσόνια, όπου σημειώθηκε το περιστατικό τον Οκτώβριο.


Στον 15χρονο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λόγω της ηλικίας του, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες αλλά αποβλήθηκε από το σχολείο διότι αντικατέστησε με το ακρωνύμιο «ISIS», που χρησιμοποιείται για το Ισλαμικό Κράτος, την φράση «Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» κατά τη διάρκεια του όρκου.


Ένας δικηγόρος του Συμβουλίου Εκπαίδευσης της Ανσόνια, ο Φλόιντ Ντούγκας, δήλωσε ότι οι καθηγητές ειδοποίησαν την αστυνομία επιδεικνύοντας «υπερβολική προσοχή».«Δεν πιστεύουμε σε αυτό το στάδιο ότι ο νεαρός είναι επικίνδυνος κατ' οιονδήποτε τρόπο» επισήμανε ο Ντούγκας.

Η αστυνομία της Ανσόνια τόνισε σε μια ανακοίνωση που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας: «Δεν ερευνούμε πλέον την υπόθεση. Ο νεαρός κατηγορείται ότι προέβη σε δηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διάρκεια του όρκου πίστης στην αμερικανική σημαία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM