Το Βερολίνο κυριαρχεί φέτος στις επενδυτικές προοπτικές και η Αθήνα πάτωσε

Το Βερολίνο κυριαρχεί φέτος στις επενδυτικές προοπτικές και η Αθήνα πάτωσε Facebook Twitter
2

Φέτος, το Λονδίνο βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός της 10άδας με τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για προοπτικές επενδύσεων σε ακίνητα. Την κορυφή καταλαμβάνουν οι Γερμανοί με το Βερολίνο και το Αμβούργο στις δύο πρώτες θέσεις και η Ελλάδα βρίσκεται μια θέση πριν το τέλος στο οποίο συναντάται η Μόσχα. Σημειώνεται πως στη λίστα της περασμένης χρονιάς, η Αθήνα είχε καταφέρει να βρεθεί στην 5η θέση όσον αφορά τις πιο ελκυστικές πόλεις με τις περισσότερες προοπτικές στο κομμάτι των επενδύσεων ακινήτων.

Αυτά είναι περιληπτικά τα στοιχεία που δίνει η ετήσια ανάλυση Emerging Trends in Real Estate από την PwC και το Ινστιτούτο Urban Land Institute πoυ δημοσιεύει η Telegraph.


Η έκθεση, αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό που διαμορφώνεται με συνεντεύξεις και στοιχεία από περισσότερους από 500 προγραμματιστές, επενδυτές και διαχειριστές ακινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη οι οποίοι βαθμολογούν κάθε πόλη για τις επενδυτικές προοπτικές για οικιακή, αλλά κυρίως για εμπορική χρήση.

Το πώς το Βερολίνο κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή εξηγείται από τους ειδικούς που το χρήζουν τον απόλυτο προορισμό για μετεγκατάσταση πολλών εταιρειών του δημιουργικού και τεχνολογικού κλάδου. Το Βερολίνο θεωρείται κομβικό σημείο με πολύ αυξημένη ζήτηση στη στέγαση γραφείων
και εγκαταστάσεων. Η πόλη είναι φτηνή, το σύστημα λειτουργεί άψογα και υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για όποιον θέλει να μεταφερθεί εκεί σημειώνεται στην έκθεση.

Ο διαδραστικός χάρτης με τα στοιχεία και την κατάταξη όλων των χωρών:

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHEVRON HELLENIQ ENERGY ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Οικονομία / Chevron: Κοινό αίτημα με τη Helleniq Energy για επέκταση και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

«Συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για την εθνική προσπάθεια ανάπτυξης του τομέα υδρογονανθράκων», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια