Με θέρμη σχολιάζουν βουλευτές της ΝΔ την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με θέρμη σχολιάζουν βουλευτές της ΝΔ την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη Facebook Twitter
0
Με θέρμη σχολιάζουν βουλευτές της ΝΔ την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC

Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, επί της λεωφόρου Συγγρού, βρίσκεται αυτή την ώρα ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ενημερώνεται από τον απερχόμενο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη, που έδωσε μήνυμα ενότητας και πλήρη στήριξη στον κ. Μητσοτάκη.

Σε δήλωσή του, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του, καλώντας βουλευτές, στελέχη και πολίτες να συστρατευθούν με τον νέο αρχηγό. 

«Μετά την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών αποδέχτηκα την πρόταση του Ευ. Μεϊμαράκη με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου. Αποδέχτηκα την στήριξη της ΚΟ για να φέρω εις πέρας μία δύσκολη αποστολή. Να συντονίσω τις διαδικασίες για εκλογές και να εκπροσωπήσω τη ΝΔ στο Κοινοβούλιο, ασκώντας κριτική στον κ. Τσιπρα» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας πως πρώτος στόχος του ήταν η ενότητα της παράταξης. «Λειτούργησα συνθετικά και συναινετικά και διασφάλισα την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο. «Όσον αφορά την εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή, συνεργάστηκα με όλα τα στελέχη και τους βουλευτές και ασκήσαμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ασκήσαμε δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, στηλιτεύσαμε τα λάθη της κυβέρνησής του και παρουσιάσαμε τις θέσεις της ΝΔ. Από μέρους μου έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει, ώστε τα στελέχη να ανακτήσουν το γόητρό τους» υπογράμμισε απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, ενώ έστειλε μήνυμα στήριξης στον νέο αρχηγό σημειώνοντας: «Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί, ώστε η παράταξη να γίνει ξανά μία μεγάλη ισχυρή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη. Θα σταθώ στο πλευρό του και το ίδιο καλώ να κάνουν όλοι. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Ο κ. Μητσοτάκης ήλθε στα γραφεία μαζί με τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη και τον υποδέχθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Τραγάκης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. Νωρίτερα, είχαν φθάσει στα γραφεία του κόμματος ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ από το πρωί ήταν και ο πρώην βουλευτής Κερκύρας και συνεργάτης του Νίκος Γεωργιάδης.

 

Με θέρμη σχολιάζουν βουλευτές της ΝΔ την νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC

«Η ΝΔ κέρδισε το στοίχημα της ανανέωσης» δήλωσε, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Όλοι να σταθούμε αρωγοί στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο νέος πρόεδρος του κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά όχι πανηγυρισμών» δήλωσε προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνησή μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο, μειώσει την ανεργία και αρχίσουν να έρχονται πίσω στην Ελλάδα τα παιδιά μας, που λογω κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Στοχευμένο, μεθοδικό και συνεπή χαρακτηρίζει από την μεριά του τον προεκλογικό αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο κ. Καράογλου τόνισε: "Υπήρξε μια πολύ μεγάλη ανατροπή, η οποία οφείλεται στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφραζε το πνεύμα της ανανέωσης που ήθελαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και βέβαια έκαναν προεκλογικό αγώνα, ο οποίος πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Ήταν ένας αγώνας στοχευμένος, με συνέχεια, μεδοδικότητα, συνεπής, σοβαρός και πραγματικά μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή".


Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καράογλου προεκλογικά είχε ταχθεί δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε "μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική κοινωνία" και εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό, με παρενέργειες και σε άλλα κόμματα. "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας κεντρογενής πολιτικός, μπορεί να έχουμε αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο χώρο και να έχουν προβλήματα και άλλα κόμματα, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ακόμη και το ΠΑΣΟΚ" είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM