Unicef: Aυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς

Unicef: Aυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς Facebook Twitter
Georgi Licovski
0

Η νικήτρια φωτογραφία στο διαγωνισμό της UNICEF «Φωτογραφία της Χρονιάς 2015» του Georgi Licovski του European Pressphoto Agency δείχνει παιδιά προσφύγων να κλαίνε ανάμεσα στους άνδρες των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στης ΠΓΔΜ. H φωτογραφία τραβήχτηκε στις 21 Αυγούστου 2015.

Στο διαγωνισμό φέτος υπέβαλαν συμμετοχές 75 φωτογράφοι από 30 χώρες ενώ οι εικόνες ήταν συνολικά 909.

"Η κατάσταση ήταν τόσο φρικτή που για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τους συναδέλφους μου να κλαίνε, κλονισμένους από όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους" δήλωσε ο Licovski για τη φωτογραφία του και όσα κατέγραψε εκείνη τη μέρα. Ο φωτογράφος περιέγραψε κατά τη βράβευσή του συγκινημένος το χάος εκείνης της μέρας όταν κάποιοι πρόσφυγες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και τα παιδιά χωρίστηκαν από τους γονείς τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM