Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder

Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder Facebook Twitter
0
Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder Facebook Twitter

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την in situ εγκατάσταση neon ☮ Extropic Optimisms του Άγγελου Πλέσσα στην πρόσοψη του κτιρίου της οδού Ιάσονος, στα πλαίσια του πρότζεκτ The Breeder Skin, το οποίο κάθε χρόνο αναλαµβάνει ένας διαφορετικός  καλλιτέχνης.  



Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη:

◘ Το έργο αναφέρεται ◐ σε σύµβολα ♆ εµπνευσµένα από την αρχαιοελληνική  ☗  και µεσοποτάµια ♝ εικονογραφία αλλά και στα πλέον οικιοποιηµένα σύµβολα ↺ της ιντερνετικής κουλτούρας ☈. Στην σύγχρονη υπερσυνδεδεµένη ✆ πραγµατικότητα ☌ µια νέα τεχνοπαγανιστική   εικονογραφία αναδύεται και διαδίδεται κυρίως µέσα από ✄ copy paste Unicode ⌘ χαρακτήρες.



▣ Το Extropic Optimisms είναι ☘ µία αυθόρµητη αφήγηση της ανθρώπινης  ₪ ιστορίας ✍. Αποτελείται από Ανθρωπόµορφες φιγούρες ☻ Ιπτάµενα όντα ▰ Ζώα ♞ σύµβολα που σχετίζονται µε αρχέγονα φαινόµενα όπως η γέννηση,  η γονιµότητα ✿ η κάθαρση, ☨ αλλά και µε πιο σύγχρονα βιώµατα όπως η συνδεσιµότητα, ♺  η επικοινωνία, ☊ η σωµατική ανάγέννηση ☍ και η δηµιουργικότητα ✍ 

 

✔To Extropic Optimisms είναι ένα ενεργειακό ☯ σύµβολο, ένα τάλισµαν που έλκει θετική ενέργεια ◈ cyber και µη. Θα µας φέρει νέους φίλους ⚢ στο ίνσταγκραµ και το facebook, θα αποθαρρύνει τους χάκερς ☢ θα πολλαπλασιάσει τα λάικς και τα retweets ♆, και θα εξορκίσει ☥ τις µη εφικτές συνδέσεις.  

   

(Τα σύμβολα του κειμένου είναι μέρος του πρότζεκτ).               

  

Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder Facebook Twitter
           

            

  ▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ EXTROPIC OPTIMISMS ▇ ▆ ▅ ▄ ▃ ▂ ▁   
 



☀ Εγκαίνια: 17 Δεκεµβρίου 2015, 8.00-10.00µµ 



☸ Διάρκεια: Δεκέµβριος 2015 – Νοέµβριος 2016 



♜ Διεύθυνση: Ιάσονος 45, 10436, Αθήνα

   


               

Ο Άγγελος Πλέσσας ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ο ιδρυτής και επιµελητής του "The Eternal Internet Brotherhood" ενός συλλογικού, ετήσιου residency / summit / project που πραγµατοποιείται σε διάφορα µέρη του κόσµου (Ανάφη, 2012, Xilitla, 2013, Νεκρή Θάλασσα, 2014, Malaspina Castle, Τοσκάνη 2015).  Ο Άγγελος Πλέσσας είναι ο νικητής του βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015. Αυτή την περίοδο η Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει το έργο του Ethereal Sunrise που έγινε σε ειδική ανάθεση.

Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε πολλές εκθέσεις µεταξύ των οποίων συµπεριλαµβάνονται: Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Αθήνα (2015), “Mirage Machines” ατοµική έκθεση στην γκαλερι The Breeder, Aθήνα, (2015), ”Supersuperstudio”, PAC Milano σε επιµέλεια Ανδρέα Αγγελιδάκη, Vittorio Pizzigoni and Valter Scelsi, (2015), Narcissus Now: The Art Wall, Onassis Culltural Center, Νέα Υόρκη (2015), "Α Cab" σε επιµέλεια Valentinas Klimasauskas, Kunsthalle Athena, (2014), "Food" σε επιµέλεια της Adelina von Furstenberg στο MuCEM στην Μασσαλία (2014), "Scenes d' Europe" σε επιµέλεια της Florence Derieux και του Antoine Marchand, Frac Champagne-Ardenne (2013), Frieze Projects σε επιµέλεια Nicola Lees, Frieze London (2013), "This must be the place" στην Kunsthalle Athena (2013),  The Twilight of the Idols, Every Website is a Monument, Cell Projects, London "Word of Mouth", 3η Μπιενάλε της Αθήνα, (2011), 3η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης "A Rock and a hard place", σε επιµέλεια Paolo Colombo, Mahita Ebu, και Μαρίνας Φωκίδη, "The Angelo Foundation School of Music" σε επιµέλεια του Σταµάτη Σχιζάκη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα (2011),  "Visual Dialogues", Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών του Ιδρύµατος Ωνάση (2010), "Spendid Isolation", 2η Μπιενάλε της Αθήνας σε επιµέλεια Cay Sophie Rabinowitz (2009), The Angelo Foundation Headquarters (with Andreas Angelidakis), curated by Maria Ines Rodriguez, Jeu De Paume, Paris, "Διευρυµένες Οικολογίες" σε επιµέλεια Δάφνης Βιτάλη στο ΕΜΣΤ, Αθήνα (2009), "Σε Ενεστώτα Χρόνο", ΕΜΣΤ, Αθήνα (2007), "Her(his)story" σε επιµέλεια Μαρίνας Φωκίδη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.   

Νeon Extropic Optimisms: η in situ έκθεση του Άγγελου Πλέσσα στην Breeder Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Παυλόπουλος: «Ο ζωγράφος πουλάει πίνακες, όχι την ψυχή του»

Εικαστικά / Τάσος Παυλόπουλος: «Ο ζωγράφος πουλάει πίνακες, όχι την ψυχή του»

Έπειτα από έντεκα χρόνια ηθελημένης αποχής, ο εικαστικός επιστρέφει στη Skoufa Gallery με μια έκθεση-μανιφέστο, όπου το χιούμορ λειτουργεί ως προπέτασμα για μια βαθιά σύγκρουση με το ίδιο το καλλιτεχνικό σύστημα.
M. HULOT
Το Μουσείο Βορρέ είναι η τέλεια δικαιολογία να ξεφύγεις από την Αθήνα

Εικαστικά / Το Μουσείο Βορρέ είναι η τέλεια δικαιολογία για να ξεφύγεις από την Αθήνα

Η φύση, η λαϊκή παράδοση και η σύγχρονη τέχνη συναντιούνται στα έντεκα στρέμματα ενός κτήματος στην Παιανία που συμβάλλει όσο λίγα στην εξερεύνηση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Πολιτισμός / Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν στο MoMA, επιστρέφουμε σε μια από τις πιο παράξενες, σαγηνευτικές και λιγότερο γνωστές εικόνες γύρω από το όνομά του: τη φωτογραφία του 1963 με τη γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ απέναντί του σε μια σκακιέρα. Οι σπάνιες φωτογραφίες και η ιστορία πίσω από αυτό το καρέ φωτίζουν όχι μόνο έναν μικρό μύθο της αμερικανικής τέχνης, αλλά και τη στιγμή που το Λος Αντζελες άρχισε να πιστεύει πραγματικά στον δικό του.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η 9η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης λέει πως «όλα πρέπει να αλλάξουν»

Αποκλειστικό / Η 9η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης λέει πως «όλα πρέπει να αλλάξουν»

Η 9η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά με ένα εκρηκτικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα εκθέσεων, προβολών και περφόρμανς, αναδεικνύοντας τη σημασία της συλλογικής αντίστασης σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων.   
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Τα 20 σημαντικότερα έργα τέχνης Eλλήνων καλλιτεχνών από το '60 ως σήμερα

Εικαστικά / Τα 20 σημαντικότερα έργα τέχνης Eλλήνων καλλιτεχνών από το '60 ως σήμερα

Ζητήσαμε από καταξιωμένους επιμελητές, ιστορικούς τέχνης, συλλέκτες και γκαλερίστες να επιλέξουν τα εμβληματικά έργα τέχνης που καθόρισαν, μεταμόρφωσαν και επηρέασαν το τοπίο της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60 έως σήμερα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Απρίλιος φέρνει τις μεγάλες εκθέσεις στην Αθήνα

Εικαστικά / Ο Απρίλιος φέρνει τις μεγάλες εκθέσεις στην Αθήνα

Από τις εκθέσεις σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών στο ΕΜΣΤ μέχρι τη ρωσική πρωτοπορία στην Εθνική Πινακοθήκη και τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του Νίκου Μάρκου, η εικαστική σκηνή του Απριλίου είναι πιο γεμάτη από ποτέ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Το ΜΙΕΤ παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα από τη συλλογή του

Εικαστικά / Το ΜΙΕΤ παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα από τη συλλογή του

Μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να περιηγηθεί στον κόσμο των Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα μέσα από έργα που έχει συγκεντρώσει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σύλβια Κούβαλη: «Το μόνο που φοβάμαι, το πιο επικίνδυνο, είναι ο συντηρητισμός»

Οι Αθηναίοι / Σύλβια Κούβαλη: «Το μόνο που φοβάμαι, το πιο επικίνδυνο, είναι ο συντηρητισμός»

Μεγάλωσε στην Αχαρνών, ανάμεσα σε μωσαϊκά και τσιμέντο. Η τέχνη την ενδιέφερε πάντα και τελικά βρέθηκε να στήνει γκαλερί ανάμεσα σε Κωνσταντινούπολη, Πειραιά και Λονδίνο. Από τότε που άνοιξε τη Rodeo, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να κάνει εκθέσεις, δεν σκεφτόταν πώς θα βγάλει χρήματα. Η γκαλερίστα, Σύλβια Κούβαλη, αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
Οι αιχμηρές λέξεις και οι καθηλωτικές εικόνες της Μπάρμπαρα Κρούγκερ

Εικαστικά / Οι αιχμηρές λέξεις και οι καθηλωτικές εικόνες της Μπάρμπαρα Κρούγκερ

Η εμβληματική Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα κάνει την πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα, με δεκατρία νέα μεγάλης κλίμακας έργα, ειδικά σχεδιασμένα για τον εξωτερικό χώρο του ΚΠΙΣΝ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Τζεφ Κουνς συζητά με Έλληνες δημοσιογράφους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εικαστικά / Τζεφ Κουνς: «Η τέχνη είναι κάτι που μας ενώνει»

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου του «Balloon Venus Lespugue (Orange)» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ο Αμερικανός εικαστικός μίλησε για τη ζωή, την τέχνη, το έργο του και την οφειλή του ως καλλιτέχνη στην ανθρωπότητα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Είσαι ό,τι φοράς», μια έκθεση για την τέχνη και το ρούχο στον 21ο αιώνα

Εικαστικά / «Είσαι ό,τι φοράς» και ό,τι φοράς ίσως είναι τέχνη

Με επίκεντρο το έργο της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη φέρνει σε δημιουργικό διάλογο 32 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και σχεδιαστές, προτείνοντας τη μόδα ως μορφή τέχνης, στάση ζωής και πολιτισμική δήλωση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πότε θα προλάβουμε να δούμε τόσες εκθέσεις;

Εικαστικά / Πότε θα προλάβουμε να δούμε τόσες εκθέσεις;

Αληθινή πoπ αρτ από τον πρωτοπόρο Τομ Γουέσελμαν, ποίηση με νέον από τον Stephen Antonakos, τα λησμονημένα αλλά αριστουργηματικά έργα της Αλεξάνδρας Χρήστου. Όλες οι εκθέσεις εικαστικών που έχουν εγκαίνια τώρα και αξίζουν την προσοχή σας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Βαγγέλης Γκόκας ανακαλύπτει τη ζωγραφική ξανά

Εικαστικά / Βαγγέλης Γκόκας: «Αυτό που πρέπει να μείνει στο τέλος είναι μια συγκίνηση»

Μπορεί να σταθεί σε ένα μήλο, σε ένα αχλάδι πολλές μέρες, δουλεύει σε οικείες επιφάνειες, όχι στο παγωμένο λευκό του τελάρου και έχει πάντα τον θεατή στο μυαλό του. Στη νέα του έκθεση δείχνει μικρά έργα που έχουν περάσει άπειρα στάδια και αποτυπώνουν μια κατάσταση που δεν τελειώνει.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ