Οι πολίτες που αποταμιεύουν έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια

Οι πολίτες που αποταμιεύουν έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια Facebook Twitter
0

Η εθνική αποταμίευση τα τελευταία χρόνια κατέρρευσε σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα κατ΄εκτίμηση στο 8,4% του ΑΕΠ, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος είναι στο 21% αλλά και διεθνώς ακολουθεί ανοδική πορεία.

"Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο αποταμιευτικό και επενδυτικό έλλειμμα που έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη βαθιά ύφεση και αβεβαιότητα" σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αποταμίευσης ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Θεόδωρος Καλαντώνης, προσθέτοντας πως "αν αυτό το έλλειμμα δεν αντιμετωπισθεί σύντομα θα υπονομεύει τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας μας".

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΦΠΑ

Οικονομία / Τέλος τα εικονικά τιμολόγια: Τι σημαίνει αυτό για χιλιάδες επιχειρήσεις και τι αλλάζει από αύριο

Έρχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Ξεκινά αύριο η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων στις επιχειρήσεις - «Μπόνους» 200% στην έκπτωση από φόρους
THE LIFO TEAM