Ο Λαφαζάνης ζητά να γίνουν εκλογές το νωρίτερο 27 Σεπτεμβρίου

Ο Λαφαζάνης ζητά να γίνουν εκλογές το νωρίτερο 27 Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
2

ο Πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης έλαβε σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης.

 

Η διερευνητική εντολή ισχύει για 3 ημέρες, από σήμερα και λήγει την Πέμπτη, στις 27 Αυγούστου, την ίδια ώρα.


«Εμείς θα αξιοποιήσουμε την λαϊκή εντολή, για να καταδείξουμε ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει σ΄αυτή τη χώρα μια συνεπής αντιμνημονιακή κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «θα αξιοποιήσουμε την εντολή για να μιλήσουμε πρώτα απ΄όλα με την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς».


Μάλιστα, σημείωσε ότι «για τις εξελίξεις δεν υπάρχουν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων, υπάρχει μια ολόκληρη κοινωνία, υπάρχουν κοινωνικές εκπροσωπήσεις που ενδιαφέρονται ζωηρότατα για το μέλλον τους, και την επιβίωση της χώρας», αναφέρει το ΑΠΕ.


Νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης είχε δηλώσει «ότι για πρώτη φορά βλέπω σ΄αυτή τη χώρα να γίνονται εκλογές Αύγουστο, και μάλιστα εξπρές. Αν ήταν δυνατόν να γίνουν και στο τέλος του Αυγούστου εκλογές, θα γινόταν».


Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της "Λαϊκής Ενότητας" ανέφερε «Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες των μνημονίων από τον ελληνικό λαό. Αυτό αποτελεί αντιδημοκρατικό ολίσθημα, για να μην πω εκτροπή» και κατέληξε λέγοντας «Αυτά τα ήθη και τα έθιμα τα έκαναν άλλες κυβερνήσεις και γι΄άλλους στόχους. Δεν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνονται και σήμερα, το 2015, όταν ο λαός δοκιμάζεται από μνημόνια».


Μετά την ανάληψη της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βγαίοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες με διαδικασία εξπρές, είναι δείγμα ακραίας αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ακόμη: «Καταγγείλαμε τις εκλογές εξπρές, καταγγείλαμε ότι αυτή η κυβέρνηση παραιτήθηκε για να πάμε σε μία εκλογική διαδικασία ολίγων εβδομάδων, ώστε να μην ενημερωθεί ο λαός για τα μέτρα και τις συνέπειες του μνημονίου.

Είπαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αν δεν ευδοκιμήσουν οι διερευνητικές εντολές θα πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα και να προκηρυχθούν εκλογές το νωρίτερο για τις 27 Σεπτεμβρίου. Όχι ότι και αυτό είναι επαρκές αλλά να εξαντληθεί ο χρόνος. Επίσης είπαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην συνεργήσει σε εκλογές εξπρές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης, δίνει λόγο και είναι υπεύθυνος απέναντι στον ελληνικό λαό».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια