Suddeutsche Zeitung:O Τσίπρας προχωρά μόνο σε όσες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει

Suddeutsche Zeitung:O Τσίπρας προχωρά μόνο σε όσες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0


 

O Έλληνας πρωθυπουργός προχωρά μόνο σε όσες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει, εκτιμά σε άρθρο σχόλιο η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Καθώς πιστεύει σε μια διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκεί αυτή τη στιγμή, οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες, προσθέτει.


Πόσο έτοιμος για μεταρρυθμίσεις είναι ένας πολιτικός που δεν πιστεύει αυτά που πρέπει να εφαρμόσει; διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μόνο τα βήματα που είναι απαραίτητα, επισημαίνει.


Όπως εξηγεί η Suddeutsche Zeitung, και δημοσιεύει το ΑΠΕ, από το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψηφίστηκε στην ελληνική βουλή έλειπαν τα μέτρα που αφορούν στην άρση κάποιων φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αλλά και μέτρα που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Οι Βρυξέλλες δεν είχαν επιμείνει ότι αυτά πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, σημειώνει.


"Απλώς εφαρμόστε", είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό από τους Έλληνες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όμως αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να προχωρήσει στην Αθήνα με τον Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung, παρουσίασε στους πολίτες της χώρας του τη συμφωνία με τους πιστωτές της Αθήνας ως αποτέλεσμα πίεσης.
Αυτή η κυβέρνηση, εκτιμά η εφημερίδα, έχει μόνο έναν στόχο: να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες ώστε η Ελλάδα να λάβει χρήματα.
Είναι μόνο θέμα χρόνου το πότε ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να απελευθερώσει τους Έλληνες από την φερόμενη πίεση των πιστωτών τους, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung. Και καταλήγει τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, γεγονός που καθιστά τη διεξαγωγή νέων εκλογών αναπόφευκτη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM