Πιθανό συμβολικό δημοψήφισμα και στην Ιταλία με πρωτοβουλία της αριστεράς

Πιθανό συμβολικό δημοψήφισμα και στην Ιταλία με πρωτοβουλία της αριστεράς Facebook Twitter
1

Κύκλοι της ιταλικής κυβέρνησης, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκτιμούν ότι η όλη κατάσταση με την ελληνική κρίση «βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού».

Όπως υπενθυμίζεται, παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση είχε ταχθεί επανειλημμένα, τις περασμένες ημέρες, υπέρ μιας πολιτικής λύσης, η οποία θα έπρεπε να βρεθεί στο πλαίσιο των δυο συνόδων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες.

Αντιθέτως, όπως αφήνουν να διαρρεύσει κύκλοι της ιταλικής κυβέρνησης, η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, επέμεινε, στην τελευταία σύνοδο που έληξε χθες, να παραπεμφθεί για επίλυση το όλο θέμα της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ. Στη Ρώμη, πάντως, εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά περιθώρια για εξεύρεση λύσης πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, παράλληλα, ότι η Ιταλία δυσκολεύεται στη φάση αυτή, να διαφοροποιήσει αισθητά τη θέση της προς υποστήριξη της χώρας μας, δεδομένης της ευρύτερης διαπιστωμένης έλλειψης αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της Ένωσης, προς τα κράτη της Μεσογείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως φάνηκε και πρόσφατα και με το θέμα της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, δυνάμεις και κινήματα της ιταλικής αριστεράς προσανατολίζονται προς τη διοργάνωση συμβολικού δημοψηφίσματος σε πόλεις της Ιταλίας στις 5 Ιουλίου, προς στήριξη της πρωτοβουλίας και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια