Η ΕΚΤ δεν αύξησε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Η ΕΚΤ δεν αύξησε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες Facebook Twitter
1

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε αμετάβλητο στα 80,2 δισ. ευρώ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA).

«Αυτό αφήνει το μαξιλάρι ρευστότητας στα 3 δισ. ευρώ», ανέφερε τραπεζική πηγή στο Reuters. «Ο λόγος που δεν αύξησε (η ΕΚΤ) το ανώτατο όριο είναι ότι οι εκροές καταθέσεων σταθεροποιήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να μην αυξηθεί το όριο δανεισμού μέσου του συγκεκριμένου μηχανισμού καθώς δεν συντρέχουν λόγοι για αυτό. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν επίσης αναφορά σε σταθεροποίηση των εκροών καταθέσεων κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ επισημαίνουν ότι στο σύστημα παραμένει ένα περιθώριο ρευστότητας για λόγους ασφαλείας της τάξεως των 3 δισ.

Το καθεστώς με τα collateral (κρατικά και εταιρικά ομόλογα) που παρέχουν οι τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από την ΕΚΤ προς το παρόν δεν αλλάζει, ενώ η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΚΤ είχε αυξήσει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA κατά μόλις 200 εκατ.ευρώ.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μπήκαμε στην τελευταία πράξη του δράματος. Πριν τον Ιούνιο. Τα λέγαμε αλλά δεν ακούγατε. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τις συνέπειες των πράξεών μας ως πολίτες και ως χώρα.