Ραντεβού Σόιμπλε-Μοσκοβισί το βράδυ

Ραντεβού Σόιμπλε-Μοσκοβισί το βράδυ Facebook Twitter
3

Συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει σήμερα το βράδυ στο Βερολίνο ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Ολιβιέ Μπαγί, μέσω Twitter. Στο τραπέζι της συνάντησης θα είναι η Ελλάδα.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είχε συνάντηση χθες με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Παρίσι, μια συνάντηση που δεν είχε ανακοινωθεί. Η συνάντηση Βαρουφάκη-Μοσκοβισί αναφέρεται στο tweet από τον εκρπόσωπο του Γάλλου υπουργού, επιβεβαιώθηκε όμως από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο ο οποίος είπε ότι ο κ. Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών έπειτα από αίτημα του τελευταίου.

Από την Κομισιόν διαρρέεται ότι η συνάντηση Μοσκοβισί-Βαρουφάκη ήταν εποικοδομητική, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σχοινά θετική ήταν η αντίδραση της Επιτροπής και στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg το Σάββατο.


Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στο Ρόιτερς ο κ. Σόιμπλε διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί οιεσδήποτε μονομερείς μεταβολές στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. «Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει αυτό τον επιτυχημένο δρόμο για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά δεν θα αποδεχθούμε μονομερείς αλλαγές στο πρόγραμμα», δηλώνει.

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ