Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

Δήλωση ΗΠΑ υπέρ της Κύπρου για την ΑΟΖ

Δήλωση ΗΠΑ υπέρ της Κύπρου για την ΑΟΖ Facebook Twitter
0

Μια σημαντική δήλωση που ανέμενε η Κυπριακή Δημοκρατία μετά τις τελευταίες προσκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ έγινε από το Λευκό Οίκο, δια της εκπροσώπου  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι. Όπως είπε η κ. Ψάκι, οι ΗΠΑ  «αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Δημοκρατίας της Κύπρου να αναπτύξει τους πόρους της, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της».

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης», συνέχισε η κ. Ψάκι.

Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ενώ χαρακτήρισε σημαντική  την αποφυγή δραστηριοτήτων «που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».

0

Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ