Ο Ντράγκι δίνει τα ρέστα του

Ο Ντράγκι δίνει τα ρέστα του Facebook Twitter
0

Η κίνηση του Μάριο Ντράγκι που οι αγορές περίμεναν έγινε με την ανακοίνωση εκ μέρους του διοικητή της ΕΚΤ των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα το επιτόκιο μειώθηκε σε μια προσπάθεια για τονωτικές ενέσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, στο 0,15% ενώ σε μία πρωτοφανή κίνηση ο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα χρεώνει τόσο για τις καταθέσεις που τοποθετούν σε αυτή οι ευρωπαικές τράπεζες.

Ακόμη ανακοινώθηκε η μείωση των επιτοκίων για τις καταθέσεις των τραπεζών, σε αρνητικά επίπεδα, στο -0,10%, σε μια κίνηση για να ενθαρρυνθούν οι τράπεζες να επενδύουν τα πλεονάζοντα κεφάλαια και όχι να τα καταθέτουν στην ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τα επιτόκια αναφοράς της ΕΚΤ διαμορφώνονται ως εξής:

Πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος: 0,15% (έναντι 0,25% που ίσχυε έως τώρα). Διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης: 0,40% (έναντι 0,75%). Διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων: (αρνητικό) -0,10% (έναντι 0,00%)



 Η διοίκηση της ΕΚΤ αναφέρει ακόμη ότι θα ανακοινωθούν αργότερα και περαιτέρω μέτρα νομισματικής πολιτικής.

Αυτή η κίνηση του Ντράγκι έρχεται σε μία στιγμή όπου η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αρχίζει πλέον να ακολουθεί μια πιο σφιχτή οικονομική πολιτική, καθώς φρόντισε νωρίς να ρίξει χρήμα στην δική της αγορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM