Συγκρούσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Συγκρούσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Facebook Twitter
1

Τεταμένη παραμένει να είναι η κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Χθες ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε γάλλους στρατιώτες, μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων, και ενόπλους.

Όπως μετέδωσε το Euronews, σαράντα βαριά οπλισμένοι άνδρες στα βορειοδυτικά της χώρας επιτέθηκαν εναντίον των γαλλικών δυνάμεων και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Η "μάχη" φαίνεται να κράτησε τρεις ώρες. Εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν αρκετοί ένοπλοι.

 

Η κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία παραμένει έκρυθμη παρά τις προσπάθειες καταστολής της βίας. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, λόγω των διαρκών επιθέσεων εναντίον τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Η μόνη μορφή ειρήνης που διατηρεί ο γαλλικός στρατός στην Αφρική, είναι εκείνη που οι καλοί, πολιτισμένοι Ευρωπαίοι και οι εταιρίες τους λεηλατούν τον πλούτο κάθε χώρας μέσω των δικτατορικών καθεστώτων που έχουν στήσει και οι κακοί αφρικανοί απολαμβάνουν τη φτώχεια και τους εμφυλίους που παράγονται. Από την κεντροαφρικανική δημοκρατία για παράδειγμα πέρνουν το ουράνιο που χρειάζονται τα πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας για να λειτουργήσουν.