Πλανόδιος έρωτας στην Ελλάδα. Φτηνός, θανατηφόρος , πολυεθνικός

Facebook Twitter
0

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

Το AIDS δεν είναι πια το ίδιο δράμα.                                                          

             

    

Τόσο τραγικό όσο το ξέραμε, τελεσίδικο ή κεραυνοβόλο.

           

Το AIDS μπορεί να τρύπωσε στα ερωτικά παιχνίδια της χαράς αλλά τα θύματά του τώρα  μπορούν να  χαίρονται τον έρωτα. 

Μπορούν να κάνουν όνειρα. Δεν θα πεθάνουν από AIDS.

Χρειάζονται κοντά τον γιατρό τους, υπομονή για να παίρνουν τα φάρμακα, πιο ήρεμη ζωή και κουράγιο .

Ο ιός τώρα με τα φάρμακα μηδενίζεται. Όταν μειωθεί τόσο, δεν μολύνει ο οροθετικός τους άλλους .

                 

Οφείλει να είναι ειλικρινής αν του συμβεί, να παίρνει μέτρα προφύλαξης, να είναι ενημερωμένος.

Δεν είναι πιο τόσο ντροπή το AIDS που ξέραμε, το AIDS που μουτζούρωσε διεγέρσεις και παρορμητισμούς.

          

           

Η Νέα Υόρκη σήμερα, ζητά να χορηγούνται δωρεάν και πλήρως όλες οι διαθέσιμες θεραπείες για κάθε άτομο μολυσμένο με hiv ώστε και οι 110,000 οροθετικοί στην παγκόσμια μητρόπολη να καταφέρουν να περιορίσουν έγκαιρα την μόλυνση στο σώμα τους και να αντικρύσουν με πιο δυνατή ψυχή το μέλλον τους, που είναι ακόμη εκεί.           

Ο οροθετικός πια επιβιώνει. Σε μεγάλο ποσοστό και εκείνος που έχει νοσήσει.   

                   
 

Η Ελλάδα, από τις πιο προχωρημένες κοινωνίες, τελικά, της Δύσης, -σε κάποια θέματα δημόσιας υγείας και πρόνοιας- χορηγούσε από την αρχή τα φάρμακα δωρεάν σε κάθε μολυσμένο. Τα πρώτα χρόνια μάλιστα οι θεραπείες ήταν πανάκριβες και καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν είχε υιοθετήσει τέτοια προνοιακή μέριμνα. Αλλοδαποί που βρίσκονταν σε αυτά τα τριάντα χρόνια εδώ  μολυσμένοι, δικαιούνταν τις πανάκριβες θεραπείες με έξοδα της τωρινής φτωχής  Ελλάδας, "για να μην υπάρχει κανείς στην χώρα μας αβοήθητος από τα πιο σύγχρονα δυνατά όπλα", τα καλύτερα φάρμακα, που κάθε στιγμή διέθετε η επιστήμη ανάλογα με την ερευνητική πρόοδο που σημειωνόταν διεθνώς στον αγώνα κατά της ασθένειας.

  

                              

Το πρόβλημα στην  Ελλάδα  ήταν από πάντα, και ακόμη είναι, ότι προτιμά η φυλή να κλείνει στον κίνδυνο τα μάτια. Ο Ανδρέας  Λοβέρδος πριν λίγες μέρες έγινε ο πρώτος υπουργός που απηύθυνε δραματική έκκληση για το AIDS για να ακουστεί … πού;;; Εκεί, στα υπόγεια  σκοτάδια της χαράς, στα 600 –το λιγότερο- παράνομα μπορντέλα που ανάβουν κόκκινο φως στην Αττική. Καπηλειά του urban έρωτα  που πωλείται, σαφώς φτηνά, κι αυτό λόγω κρίσης  (και πολυφυλετικού φαινομένου ..)! 5 Ευρώ η πλανόδια  πεολειχία στην Ομόνοια, αναφέρουν οι καταγραφές των Ομάδων Δράσης της Κοινότητας του ΚΕΕΛΠΝΟ, που βρίσκονται με βαν καθημερινά, κινητές μονάδες νοσηλευτικής βοήθειας και πρόληψης, στο κέντρο της Αθήνας, και Street Work προγράμματα εκεί όπου το AIDS βράζει. Στο μπλέντερ -παζάρι  μεταναστών και ημεδαπών, ασυνείδητων αστοιχείωτων, απεγνωσμένων χαρεμιών κάθε φυλής και φύλου…..

         

                  

"Έλεος, Έλληνες, μην πληρώνετε -εξτρά(!)- τις βίζιτες χωρίς προφυλακτικό!!!”, ζήτησε απεγνωσμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος, για να προλάβει τουλάχιστον τις πιο τρομολαγνικές  μολύνσεις ασυδοσίας…, που κάθε δευτερόλεπτο εκπυρσοκροτούν  στην ελληνική δεξαμενή κι άλλα κι άλλα θύματα του hiv.

Από άγνοια, όπως σχεδόν συμβαίνει στην Αφρική …… 

                 

                                      

     

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ