Η σημασία του να σε αναφέρει το Gossip Girl (μέρος 2ο)

Facebook Twitter
0

Οι δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες, οι οποίες υποδύονται η μία την ξανθιά σεξοβόμβα Serena Van der Woodsen και την καστανή δολοπλόκο Blair Waldorf έχουν γίνει it girls μεγάλου βεληνεκούς. Στην αρχή ο αγώνας μεταξύ τους φαινόταν ισότιμος αλλά ο κόσμος της μόδας τελικά διάλεξε την αγαπημένη του με οριστικό κριτή τον Karl Lagerfeld: η Blake Lively δέχτηκε το στέμμα από τα χέρια του κι έγινε το πρόσωπο της Chanel. Η τιμή είναι τεράστια έτσι κι αλλιώς, ακόμα πιο σημαντική γιατί η εταιρία δεν έχει ξαναδιαλέξει αμερικανίδα γι’ αυτή το ρόλο.

Πως κατάφερε μία αθλητική ξανθιά ροδομάγουλη καλιφορνέζα που σκάει από υγεία να πείσει μία εταιρία που είναι παραδοσιακά σικ να τη διαλέξει για εκπρόσωπο; Οι αρχικές αντιδράσεις ήταν κάπως ανάμικτες, με τους ευρωπαίους κάπως μουδιασμένους και τους αμερικανούς ενθουσιασμένους, δηλώνοντας ότι η Blake μπορεί να εκπροσωπήσει και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και ότι το συντηρητικό πρόσωπο της εταιρίας χρόνια τώρα ψάχνει ένα φρεσκάρισμα που τώρα θα του δώσει η Blake με το αθλητικό και μοντέρνο της παράστημα. Μάλλον ο ενθουσιασμός έχει αρχίσει να πέφτει γρήγορα. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες με φωτογράφο τον ίδιο τον Lagerfeld το κοινό που αποφασίζει τι είναι πετυχημένο και τι όχι ξαναθυμήθηκε ότι η Blake Lively είναι μία καλιφορνέζα, ακατάλληλη για την διαχρονική πολυτέλεια ενός ονόματος της Chanel. Θρήνος στα αμερικανικά σαλόνια. Εν τω μεταξύ, η γη συνεχίζει να γυρίζει γύρω από τον άξονά της.

H καστανή πρωταγωνίστρια Leighton Meester η οποία παίζει την Blair Waldorf βρήκε δουλειά στις εταιρίες Missoni και Vera Wang οπότε δε χρειάζεται να τη λυπόμαστε. Τα δυνατά επώνυμα της σειράς πέρασαν τον πλασματικό κόσμο και βρέθηκαν στα αληθινά σαλόνια της Νέας Υόρκης. Με τόση πλύση εγκεφάλου σε λίγο θα πιστέψουμε ότι αυτά τα δύο κορίτσια κατάγονται από μεγάλες οικογένειες της μεγαλύτερης πόλης.

Δεν είναι τυχαία τα ονόματα της σειράς (που προέρχονται από το ομώνυμο βιβλίο). Οι εκπρόσωποι της ελίτ λέγονται Charles Bartholomew Bass, Serena van der Woodsen, Nathaniel Archibald, Lillian Rhodes, William van der Bilt, Blair Waldorf, όλα αυτά τα ονοματεπώνυμα είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να θυμίζουν τους αληθινούς τωρινούς απόγονους των πρώτων Ευρωπαίων που έγιναν μυθικά πλούσιοι στην Αμερική αγοράζοντας μετοχές του σιδηρόδρομου, επενδύοντας στα ολοκαίνουρια ορυχεία, ποντάροντας σε εποχές που το ρίσκο μπορούσε να αποδώσει τα πολλαπλάσια. Αυτοί οι Ολλανδοί, Βέλγοι και Άγγλοι αποτελούν τώρα ένα είδος αριστοκρατίας στην φρέσκια Αμερική, η οποία δε μπορεί να συγκριθεί ιστορικά με την ευρωπαϊκή, αλλά σε λεφτά πιθανόν να υπερέχει.

Ένα όνομα της σειράς υπάρχει και σήμερα: Waldorf είναι το όνομα της Blair στη σειρά αλλά και είναι το όνομα ενός από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη και τώρα σε όλο τον κόσμο, με την αλυσίδα Waldorf-Astoria.

(συνεχίζεται αύριο με το πιο διάσημο πιάτο του Waldorf...)

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ