H σημασία του να σε αναφέρει το Gossip Girl (μέρος 1ο)

Facebook Twitter
0

To Gossip Girl είναι η Δυναστεία+Beverly Hills 90210+Τόλμη και Γοητεία+Sex and the City για ηλικίες 9-42. Ναι, μιλάω για την τηλεοπτική σειρά.

Στο Gossip Girl βλέπουμε νόστιμα αγόρια και κορίτσια τα οποία ζουν και δολοπλοκούν στην καλή πλευρά της Νέας Υόρκης ενώ τα μπατζάκια τους είναι ξεχειλωμένα από τα λεφτά που τρέχουν. Όμως επειδή τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, σε κάθε επεισόδιο μία δραματική εξέλιξη απειλή να φέρει τα πάνω κάτω: από χαμένους πατέρες που βρίσκονται στη Σαντορίνη, κατά λάθος δολοφονίες, απιστίες και ερωτικά τρίγωνα, χαμένες ξαδέρφες, αποπλανήσεις καθηγητών, γερουσιαστών, κατ’ οίκον περιορισμοί μετά από πλαστογράφηση εγγράφου, και όλα αυτά μέσα σε εγκαίνια, δεξιώσεις, επιδείξεις μόδας, πάρτι, λόμπι ξενοδοχείων και μερικές φορές ακόμα και σε μουσεία. Αυτά είναι όσα μου έρχονται πρόχειρα.

Η τεράστια επιτυχία οφείλεται στους ατσίδες αμερικανούς που σε κάτι τέτοια είναι μανούλες, αν έχουν το απαραίτητο μπάτζετ. Γιατί για να γυρίσεις σειρά με πρωταγωνιστές πλούσιους πρέπει να έχεις πολλά λεφτά (προειδοποιώ όποιον επιχειρήσει στην Ελλάδα να αντιγράψει το Gossip Girl, ακόμα γελάμε με την αντιγραφή του Sex and the City). Βάλτε –εξαιρετικά- φωτογενή αγόρια και κορίτσια, ούλτρα γκλάμορους σκηνικά, γκαρνταρόμπες και γκάτζετ, γρήγορο διάλογο με ποπ αναφορές, σκηνοθεσία βίντεο κλιπ και voila! Ιδού η απολύτως δύσκολη συνταγή για την μεγάλη επιτυχία.

Τι τρώνε στο Upper East Side λοιπόν; Αν και δεν εξηγείται αναλυτικά, σίγουρα φαγητά που δεν παχαίνουν, που είναι 100% organic, seasonal and sustainable, όπως είναι της απολύτου μόδας μέχρι αηδίας στους σικ/ψαγμένους κύκλους. Τα εστιατόρια που εμφανίζονται στη σειρά επιβεβαιώνουν υπάρχοντα trend της Νέας Υόρκης ή εμφανίζουν καινούρια. Ένα παράδειγμα της τέχνης που μιμείται τη ζωή που μιμείται την τέχνη: στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ο πραγματικός σεφ Christopher Lee παίζει τον πλασματικό σεφ ενός πλασματικού εστιατορίου ο οποίος σερβίρει στην χοτ πρωταγωνίστρια ένα grilled cheese sandwich. Πρόκειται για ένα πρόχειρο και φτηνό φαγητό που σερβίρουν οι εργαζόμενες μητέρες ή που φτιάχνουν οι ξενυχτισμένοι φοιτητές. Όχι στο Gossip Girl: εκεί το σάντουιτς περιέχει τρούφα και απογειώνεται πάνω από τις στέγες του Queens και προσγειώνεται σε ελικοδρόμιο ουρανοξύστη, κάπου στην 42nd street.

Το αληθινό εστιατόριο Gilt, στο οποίο γυρίστηκε αυτό το επεισόδιο και το οποίο  βρίσκεται μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Palace Hotel, έσπευσε μετά την επιτυχία της σειράς να προσθέσει αυτό το σάντουιτς στο μενού του και να το κοστολογήσει 50$ όταν οι τρούφες είναι εκτός σεζόν και 25$ όταν είναι εντός. Ο Christopher Lee ήταν αρκετά γενναιόδωρος ώστε να μοιραστεί τη συνταγή με το κοινό, άλλωστε πόσοι έχουν τα λεφτά για να αγοράσουν μαύρες τρούφες;

Υλικά

  • 8 φέτες φρέσκο άσπρο ψωμί
  • 16 φέτες τυρί Φοντίνα
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 55 γρ μαύρη τρούφα σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη συνοδευτική σαλάτα

  • Άγρια ρόκα
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

(ΘΑΥΜΑ: χωρίς μπαλσάμικο)

Τοποθετήστε δύο φέτες φοντίνα μέσα σε δύο φέτες ψωμιού προσθέτοντας και μερικές φέτες τρούφας μέσα σε κάθε σάντουιτς. Κάντε το ίδιο και για τα τέσσερα σάντουιτς. Λιώστε το βούτυρο μέσα σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα σάντουιτς μέχρι το ψωμί να ροδοκοκκινίσει. Στο πιάτο με τα σάντουιτς ανακατέψτε τη σαλάτα που έχετε φτιάξει ανακατεύοντας τα υλικά της μεταξύ τους.

(συνεχίζεται αύριο με την καστανομάλλα Blair Waldorf...)

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ