Σταματά κάθε διαπραγμάτευση ο Ομπάμα

Σταματά κάθε διαπραγμάτευση ο Ομπάμα Facebook Twitter
0

Δεν διαπραγματεύεται με τους Ρεπουμπλικανούς ο Μπάρακ Ομπάμα, ούτε όσον αφορά περικοπές στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ούτε όσον αφορά την αύξηση του ορίου στο ομοσπονδιακό ύψος δανεισμού.

«Ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής την Τρίτη για να του επαναλάβει ότι δεν διαπραγματεύεται ούτε υποχωρήσεις στον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ούτε σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου κρατικού δανεισμού των ΗΠΑ», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μπένερ.

Ο Τζον Μπένερ από την άλλη πλευρά είπε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί «χωρίς προαπαιτούμενα» με τον Μπάρακ Ομπάμα και το μόνο που θέλει είναι να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων και τα δυο θέματα.

Παράλληλα ο Μπάρακ Ομπάμα, σε συνέντευξη που έδωσε στον Λευκό Οίκο, προειδοποίησε για ακόμα μια φορά πως πιθανή στάση πληρωμών θα έχει ολέθριες συνέπειες για τη χώρα.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε οικονομολόγους, που ανέφεραν πως τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν «καταστροφικό» και «χαοτικό», και θα οδηγούσε σε  ύφεση τη χώρα.

Την Πέμπτη, αναμένεται να μιλήσει σχετικά και ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM