Σαμαράς: «Συντρίψαμε τους νεοναζί»

Σαμαράς: «Συντρίψαμε τους νεοναζί» Facebook Twitter
2

Στην προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Παππά αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, με τη φράση «συντρίψαμε τους νεοναζί» στην ομιλία του σε εκδήλωση του Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, «τα ηγετικά στελέχη τους έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και η επιρροή τους μειώνεται κατακόρυφα».  

Ο Πρωθυπουργός, στην αναφορά του στις εξελίξεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, τόνισε επίσης ότι «είναι ντροπή να παρακολουθούμε μία νεοναζιστική οργάνωση να κερδίζει έδαφος σε μία χώρα, η οποία πριν μόλις μισό αιώνα έχασα το 10% του πληθυσμού της στη διάρκεια της Κατοχής των Ναζί».

«Η δημοκρατία μπορεί να νικήσει τους εχθρούς της, εφόσον πιστεύουμε στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου», κατέληξε.

Όμως ο Πρωθυπουργός με αφορμή τη Χ.Α. τόνισε ακόμη ότι η οικονομική κρίση, τροφοδότησε, εκτός του εξτρεμισμού και το λαϊκισμό.

 «Στη διάρκεια της κρίσης, ο λαϊκισμός τροφοδοτήθηκε από την αγωνία, τον πόνο, την απελπισία και τις στερήσεις μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας», τόνισε διαβεβαιώνοντας ότι ο λαϊκισμός δεν θα κερδίσει παραπάνω έδαφος.

"H Eλλάδα επέστρεψε"

Για την οικονομία, ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα επέστρεψε. Επέστρεψε ως ισοδύναμο μέλος της ευρωζώνης, στον δρόμο της σταθερότητας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης».

 «Προφανώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε γιατί ξεκινήσαμε από πολύ αρνητικό σημείο αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο και κινούμαστε μπροστά με ταχύτητα», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM