Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός «Ctrl+Alt+Delete» ήταν λάθος!

Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός «Ctrl+Alt+Delete» ήταν λάθος! Facebook Twitter
16

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή του συσκευή που διαθέτει λογισμικό Windows, γνωρίζει σίγουρα τον συνδυασμό πλήκτρων «control+alt+delete». Στις πρώιμους υπολογιστές, πατώντας αυτά τα πλήκτρα, ο χρήστης πραγματοποιούσε επανεκκίνηση, ενώ στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, ενεργοποιείται η οθόνη για το login ή το σύστημα διαχείρισης των εργασιών. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ως τώρα ήταν ότι ο συνδυασμός αυτός τελικά ήταν αχρείαστος και δημιουργήθηκε από λάθος!

Ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ την προηγούμενη εβδομάδα και ερωτήθηκε από ποιον προέκυψε η ιδέα, ένας τόσο χρήσιμος συνδυασμός πλήκτρων να απαιτεί τρία δάχτυλα των χεριών. Ο Γκέιτς απάντησε κάπως αμήχανα:

«... Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μοναδικό κουμπί που που να ενεργοποιεί τη Security Screen και τον Task Manager, αλλά ο άνθρωπος που σχεδίασε το πληκτρολόγιο της IBM δεν το έκανε έτσι. Ήταν ένα λάθος!». Το κοινό που παρακολουθούσε τη συζήτηση ξέσπασε σε γέλια.

H στρατηγική που ακολούθησε η Microsoft να συνεργάζεται με άλλες εταιρείες, παρά να κατασκευάζει μόνη της τους υπολογιστές της, όπως η Apple, έκανε τα λειτουργικά συστήματα της να γίνουν παγκόσμιο πρότυπο. Προφανώς η στρατηγική αυτή είχε και τα μειονεκτήματά της.

 

Τech & Science
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM