Bring me a higher fashion Facebook Twitter
Η Μάρτιν έπλασε μια δική της σιλουέτα, αιθέρια και μαξιμαλιστική (σε χρώματα και εμπριμέ), με vintage αναφορές και ελεύθερο πνεύμα, κάνοντας τους «New York Times» να την αποκαλέσουν cheerleader και boomer-in-chief της πόλης.

«H αποστολή μας είναι να τυλίξουμε τον κόσμο με χαρά»

0

Αποκαλεί τη νέα της στέγη στο Μιλάνο «Starquarters», αφού στο σύμπαν της La DoubleJ δεν υπάρχουν κεφάλια (head-), παρά μόνο αστέρια, ακτίνες φωτός που προσπαθούν να ενωθούν σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητοποίησης. Ένα brand μόδας με αποστολή την ενεργειακή μας εξέλιξη; Ακριβώς! Αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους για τους οποίους η Τζέι Τζέι Μάρτιν, που γνωρίσαμε την Πέμπτη σε ένα στενό κάλεσμα της Luisa World, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη σχεδιάστρια-ιδρύτρια brand στο Μιλάνο. 

Βέρα Καλιφορνέζα, με εμπορικό δαιμόνιο Νεοϋορκέζας, αλλά κυρίως μια ολιστική προσέγγιση στον τρόπο ζωής και στο στυλ, η Μάρτιν εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο ως δημοσιογράφος μόδας για να μελετήσει το ιταλικό στυλ μέσα από τα κρυφά ατελιέ και τα second hand καταστήματα για τα οποία φημίζεται η πόλη, και κατέληξε να συστήνει το 2015 μια δική της εκλεκτική ετικέτα με vintage αισθητική την οποία ονόμασε «Το διπλό J» από τα αρχικά της. Ξεκινώντας με εμπριμέ υφάσματα από το αρχείο μεταξωτών της Mantero (της εταιρείας στο Κόμο που από το 1902 προμηθεύει όλες τις κορυφαίες ετικέτες μόδας), η Μάρτιν έπλασε μια δική της σιλουέτα, αιθέρια και μαξιμαλιστική (σε χρώματα και εμπριμέ), με vintage αναφορές και ελεύθερο πνεύμα, κάνοντας τους «New York Times» να την αποκαλέσουν cheerleader και boomer-in-chief της πόλης.

«H αποστολή μας είναι να τυλίξουμε τον κόσμο με χαρά». Με αυτό το μάντρα και κόντρα στον κυνισμό του κλάδου της, η Μάρτιν εκπροσωπεί μια μόδα «ανυψωτική» για την αυτοπεποίθηση και το πνεύμα μιας γυναίκας, μια μόδα που μεταμορφώνει, συνδυάζοντας προϊόντα που πάλλονται από χρώμα και σύμβολα με εμπειρίες ενεργειακής αφύπνισης.

Στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, η σχεδιάστρια δεν αρκέστηκε στο να αναζητά υφάσματα ή να επιμελείται τα τυπώματα των ρούχων της. Με τον ίδιο ενθουσιασμό βυθίστηκε και στην κατανόηση της κοσμικής ενέργειας, πεπεισμένη ότι οι υψηλοί κραδασμοί στις ανθρώπινες σκέψεις και στα συναισθήματα ξεκλειδώνουν ένα fashion design γεμάτο ευφορία και αρμονία.

Bring me a higher fashion Facebook Twitter
La DoubleJ / Spring 2026

«H αποστολή μας είναι να τυλίξουμε τον κόσμο με χαρά». Με αυτό το μάντρα και κόντρα στον κυνισμό του κλάδου της, η Μάρτιν εκπροσωπεί μια μόδα «ανυψωτική» για την αυτοπεποίθηση και το πνεύμα μιας γυναίκας, μια μόδα που μεταμορφώνει, συνδυάζοντας προϊόντα που πάλλονται από χρώμα και σύμβολα με εμπειρίες ενεργειακής αφύπνισης. Κάθε σχέδιο του La DoubleJ μεταφέρει την πρόθεση της Μάρτιν να σκορπίσει φως ή, για την ακρίβεια, να βοηθήσει την Κοινότητα των Αδελφών της (το Sisterhood, ένα hub διασύνδεσης των γυναικών της κοινότητας LDJ με ένα παγκόσμιο δίκτυο θεραπευτών) να αναζητήσουν και να δυναμώσουν το φως που κρύβουν μέσα τους.

Φέτος, η σχεδιάστρια μετέφερε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας της στο «Starquarters», ένα πενταώροφο κτίριο στην περιοχή Naviglio στο Μιλάνο, το οποίο, εκτός από showroom και χώρος στέγασης όλων των ομάδων του brand, λειτουργεί ως ένα είδος πνευματικού κέντρου για την κοινότητα των DoubleJs: στον τελευταίο όροφο, με θέα 360 μοίρες πάνω από την πόλη, βρίσκεται το Γαλαξιακό Κατάστρωμα, μια γυάλινη «αετοφωλιά» που φιλοξενεί έναν κήπο ζεν με κινούμενα γλυπτά του Λάιμαν Γουίτακερ, έναν χώρο συναντήσεων και, μέσα σε μια επιβλητική διάφανη σέρα, τον Ναό του Γκονγκ – εκεί χτυπά η καρδιά ενός γιγάντιου δίσκου καλυμμένου με θραύσματα από μετεωρίτες και σφυρηλατημένου σε ειδική τελετή στην Αίτνα, που προσκαλεί εργαζόμενους, φίλους και τους γείτονες του brand να συμμετάσχουν σε συνεδρίες γιόγκα και ίασης μέσω ήχων. 

Bring me a higher fashion Facebook Twitter
La DoubleJ / Spring 2026
Bring me a higher fashion Facebook Twitter
La DoubleJ / Spring 2026

H Μάρτιν αποτελεί πραγματικό case study του πώς μια φιλοσοφία ζωής μπορεί να διοχετευτεί σε ένα δημιουργικό πεδίο, γεννώντας ένα σύμπαν στο οποίο η επαγγελματική ζωή βαδίζει παράλληλα με όσα σε κάνουν ευτυχισμένο: στην περίπτωσή της, οι new age πρακτικές και η χαλαρότητα της Καλιφόρνιας συνδυάστηκαν με το πάθος για την ιταλική δεξιοτεχνία και τα αυθεντικά κομμάτια παλιότερων σεζόν.

Σε αυτή την πρωτότυπη μείξη, η δημοσιογραφική εμπειρία της Μάρτιν ως ελεύθερης συνεργάτιδας του «Wallpaper», του «WSJ» και του αμερικανικού «Harper’s Bazaar» εξασφάλισε και μια δυναμική αφήγηση: οι προσωπικές της εμμονές, η ζωντανή παράδοση των Ιταλών υφαντουργών και τεχνιτών, ένα design με συνείδηση, η διαρκής αναζήτηση της ευεξίας, η αδελφοσύνη μεταξύ των γυναικών στο λατρεμένο της Sisterhood. Η Μάρτιν μεταδίδει το όραμά της, προτείνοντας ρούχα που φορτίζονται σαν φυλαχτά για να εκπέμπουν αισιοδοξία και χαρά της ζωής. Πόσα ρούχα μπορούν να ισχυριστούν ότι διαθέτουν παρόμοια αύρα;

Η Μάρτιν είναι η πρώτη σχεδιάστρια που συμπεριέλαβε ενεργειακές θεραπείες στις παρουσιάσεις των συλλογών της – το δοκίμασε με ένα πολύωρο «λουτρό ενέργειας» για τους editors που παρακολούθησαν την ανοιξιάτικη επίδειξή της τον Σεπτέμβριο στο Μιλάνο, και το επανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, με ένα πρωινό session διαλογισμού στο 10am lofts για μια ομάδα εγχώριων influencers, συντονισμένο από την κυπριακής καταγωγής Μικαέλα Ακάσικ, προσωπική healer της Μάρτιν, που ήρθε από το πνευματικό της καταφύγιο στην Ινδονησία ειδικά για την εκδήλωση στην Αθήνα.

Bring me a higher fashion Facebook Twitter
Η Τζέι Τζέι Μάρτιν είναι η πρώτη σχεδιάστρια που συμπεριέλαβε ενεργειακές θεραπείες στις παρουσιάσεις των συλλογών της.

Συναντήσαμε την Τζέι Τζέι εκεί, την επομένη της νεροποντής στην Αθήνα, εκστασιασμένη από την «άγρια» υποδοχή της πόλης. «Ολοκλήρωνα έναν βαθύ διαλογισμό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου, όταν σκίστηκε ο ουρανός στα δύο». Οι κεραυνοί, το σούπερ «ματωμένο φεγγάρι» το ίδιο βράδυ, ακόμα και η απεργία των ταξί διαβάστηκαν από τη Μάρτιν ως συναρπαστικά σημάδια στον δρόμο της προς το φως· το φως που μοιράστηκε με το αθηναϊκό της κοινό στο κατάστημα της Luisa, παρουσιάζοντας την επετειακή της συλλογή για την άνοιξη του ’26, αυτό που την τύλιξε στο ελληνικό τραπέζι στην Ταβέρνα των Φίλων το ίδιο βράδυ και το επόμενο πρωινό στο brunch μετά διαλογισμού και τσιμπολογήματος από τα χέρια της Χριστίνας Κοτσιλέλου, αλλά και το φως που πήρε μαζί της από το προσκύνημά της στους Δελφούς το Σαββατοκύριακο –μια περιπέτεια στρωμένη με λάσπες, μπλόκα από τρακτέρ και αγριωπούς φύλακες στον αρχαιολογικό χώρο– και στην επίσκεψή της στο Μουσείο Μπενάκη, όπου «μάζεψε ενέργεια» από τις βυζαντινές εικόνες, τα αρχαία αντικείμενα και τα κεραμικά της Ελένης Βερναδάκη, λίγες ώρες πριν επιστρέψει στο Μιλάνο.

Θεϊκό design

Η La DoubleJ ταυτίζεται με έναν σχεδιασμό ενεργειακά φορτισμένο όσο και η σχεδιάστριά του. Πέρα από την αναγνωρίσιμη χρωματική ζωηράδα και την ακρίβεια του ιταλικού craftsmanship, το brand εστιάζει σε μια πολυτέλεια ευέλικτη που μετακινείται με άνεση από ένα session διαλογισμού σε μια επαγγελματική συνάντηση, κι από μια χειμερινή απόδραση σε μια καλοκαιρινή βραδινή έξοδο.

Στη νέα συλλογή μόδας La DoubleJ, μοτίβα με ξεχωριστές ενεργειακές ιδιότητες που παραπέμπουν στα τσάκρα και μια ιερή γεωμετρία τυπώνονται σε μεταξωτά twill μαζί με άνθη γεμάτα κρυφά νοήματα· ίριδες που μιλούν για θετικότητα, ελπίδα και σοφία, ζίννιες για αντοχή και φιλία, παιώνιες και τουλίπες, «σύμβολα αφθονίας, μυστηρίου και αναγέννησης». Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από ένα πνευματικό ταξίδι της Μάρτιν στην Τουρκία και την εμπειρία της από την υπερβατική έκσταση ενός χορού δερβίσηδων, την οποία θέλησε να μεταφέρει στην ανοιξιάτικη συλλογή της, παρουσιάζοντάς τη ως μια περφόρμανς της Σάκτι, της δημιουργικής δύναμης που γεννά τον κόσμο των φαινομένων.

Bring me a higher fashion Facebook Twitter
Κομμάτι από τη νέα σειρά του brand για το σπίτι με τίτλο «Fantastic Creatures».
Bring me a higher fashion Facebook Twitter
Κομμάτι από τη νέα σειρά του brand για το σπίτι με τίτλο «Fantastic Creatures».
Bring me a higher fashion Facebook Twitter
Κομμάτι από τη νέα σειρά του brand για το σπίτι με τίτλο «Fantastic Creatures».
Bring me a higher fashion Facebook Twitter
Κομμάτι από τη νέα σειρά του brand για το σπίτι με τίτλο «Fantastic Creatures».

Η ίδια έκρηξη θετικής ενέργειας εκλύεται και από τη νέα σειρά του brand για το σπίτι με τίτλο «Fantastic Creatures». Προορισμένη για holiday gifting, η συλλογή –αντικείμενα φτιαγμένα σε συνεργασία με τον ιστορικό οίκο πορσελάνης της Βερόνας, Ancap– φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη Μπέτο Βαλ, έναν δημιουργό που εμπνέεται από vintage μοτίβα φυτών και ζώων, συνθέτοντας σουρεαλιστικά ψηφιακά κολάζ. Μια αλλόκοτη αλχημεία από θηρία και άνθη, φυτά και ερπετά, βότανα και πτηνά ζωντανεύει από την οργιαστική φαντασία του Βαλ, αντανακλώντας την πίστη της Μάρτιν σε ένα design φορτισμένο με συμβολισμούς που έχει τη δύναμη να επηρεάζει θετικά την καθημερινότητα.

Τα αντικείμενα της συλλογής –πιάτα, κεριά, σουβέρ και σουπλά, τραπεζομάντιλα και βάζα– δεν προτείνονται απλώς ως όμορφα διακοσμητικά για το τραπέζι αλλά και ως επιταχυντές ενέργειας. Κάθε πλάσμα ή μοτίβο έχει τη δική του αποστολή: το εξωτικό τουκάν τονώνει την επικοινωνία, τα γήινα αρώματα λειχήνας και φλοιού από αγριόπευκο στο κερί «Supernatural Scent» σε περιβάλλουν με μια αύρα προστασίας, κι ένα πράσινο κεραμικό σκεύος για θυμίαμα ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειάς σου την ώρα της πρωινής άσκησης.

Bring me a higher fashion Facebook Twitter
Πορσελάνινο κομμάτι από τη νέα σειρά του brand για το σπίτι με τίτλο «Fantastic Creatures».
Bring me a higher fashion Facebook Twitter
Πορσελάνινο πιάτο από τη νέα σειρά του brand για το σπίτι με τίτλο «Fantastic Creatures».

Για όσους βλέπουν στον κόσμο της μόδας μόνο ρηχότητα και ματαιοδοξία, το brand La DoubleJ προτείνει έναν τρόπο ζωής όπου η αισθητική συνδέεται με έναν κόσμο πνευματικών εμπειριών και το μήνυμα για μια ζωή σε διαρκή αναζήτηση ηρεμίας και ευεξίας.

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Farida Khelfa: Η μούσα του Gaultier και του Alaïa βγάζει στο σφυρί το παρελθόν της

Μόδα & Στυλ / Farida Khelfa: Η μούσα του Gaultier και του Alaïa βγάζει στο σφυρί το παρελθόν της

Διακόσια αρχειακά κομμάτια από τα ’80s και ’90s εκποιεί η Farida Khelfa, η εμβληματική φιγούρα της γαλλικής μόδας, που από τις φτωχογειτονιές της Λιόν έφτασε στην κορυφή του κόσμου της μόδας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η μόδα συνεχίζει την ανακύκλωση ιδεών: Σειρά τώρα έχουν τα it-bags

Μόδα & Στυλ / Η μόδα συνεχίζει την ανακύκλωση ιδεών: Σειρά τώρα έχουν τα it-bags

Πώς γίνεται μια τσάντα «τρόπαιο»; Ποια τσάντα διεκδικείται, μπαίνει σε λίστες αναμονής, αναγνωρίζεται ως σύμβολο της μεγάλης ζωής; Από τις φετινές επανεκδόσεις μυθικών μοντέλων βγάζουμε κάποια συμπεράσματα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Φωτογραφία / Στις φωτογραφίες του Γιούργκεν Τέλερ όλοι μεταμορφώνονται σε καθημερινά πρόσωπα

Διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, είδωλο των ’90s, πρότυπο των ’00s, ένας τύπος που φορά γυαλιστερά σορτσάκια σε φλούο χρώματα, σύζυγος και πατέρας, ντροπαλός ονειροπόλος ή Γερμανός παραμυθάς της εικόνας; Με αφορμή την έκθεσή του που ξεκινά σήμερα στο Onassis Ready ανατρέχουμε στο έργο ενός από τους σημαντικότερους φωτογράφους της εποχής μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μύθοι και αλήθειες για τα αραβικά αρώματα, που είναι παντού πια

Μόδα & Στυλ / Αραβικά αρώματα: Κόπιες των ακριβών ή όχι;

Δηλώνουν «εμπνευσμένα» από αντίστοιχα των luxury οίκων, σε πολύ πιο προσιτές τιμές, συχνά με διάρκεια και ένταση εντυπωσιακές, που αποτελούν κυρίαρχη τάση. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την ακαταμάχητη αγορά;
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ψηλά τακούνια

Μόδα & Στυλ / «Ξέρω λίγα πράγματα καλά, ένα από αυτά είναι τα τακούνια»

Η επιστήμη δεν τα θέλει και οι πόνοι είναι πολλές φορές αφόρητοι. Οι γυναίκες δεν κάνουν πίσω και τα βάζουν πρώτα πρώτα στο οπλοστάσιό τους. Η Τζούλη Αγοράκη γράφει την ιστορία τους και φωτογραφίζεται με τα δικά της καλύτερα ψηλοτάκουνα παπούτσια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Συγκατοικώντας με την ομορφιά

Μόδα & Στυλ / «Ένα luxury brand θέλει χρόνο και αδιανόητο τρέξιμο»

Μια μέρα με τον Elad Yifrach, τον ιδρυτή της L’Objet, μιας ετικέτας που έκανε πράξη τη συνεργασία τέχνης, design και χειροποίητων τεχνικών, φέρνοντας ξεχωριστά αντικείμενα και τις μαγικές ιστορίες τους στα σπίτια μας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Alaia ή Versace; Ποιος θα κερδίσει τον Pieter Mulier;

Μόδα & Στυλ / Alaia ή Versace; Ποιος θα κερδίσει τον Pieter Mulier;

Μετά την απομάκρυνση του Dario Vitale από τον Versace, εξελίσσεται ένα κομψό θρίλερ μεταξύ των ομίλων Prada και Richemont, ενώ φημολογείται ότι νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στον Versace θα είναι ο Pieter Mulier, ο ανανεωτής του οίκου Alaia.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η Chappell Roan γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της MAC και το glam απογειώνεται

Μόδα & Στυλ / Η Chappell Roan γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της MAC και το glam απογειώνεται

Η ποπ σταρ που αλλάζει τους κανόνες της ομορφιάς γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της νέας παγκόσμιας καμπάνιας της MAC, ανοίγοντας ένα νέο, εκρηκτικό κεφάλαιο ως το πιο απρόβλεπτο και τολμηρό beauty icon της γενιάς της.
LIFO NEWSROOM
Farida Khelfa: Η μούσα του Gaultier και του Alaïa βγάζει στο σφυρί το παρελθόν της

Μόδα & Στυλ / Farida Khelfa: Η μούσα του Gaultier και του Alaïa βγάζει στο σφυρί το παρελθόν της

Διακόσια αρχειακά κομμάτια από τα ’80s και ’90s εκποιεί η Farida Khelfa, η εμβληματική φιγούρα της γαλλικής μόδας, που από τις φτωχογειτονιές της Λιόν έφτασε στην κορυφή του κόσμου της μόδας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η μόδα συνεχίζει την ανακύκλωση ιδεών: Σειρά τώρα έχουν τα it-bags

Μόδα & Στυλ / Η μόδα συνεχίζει την ανακύκλωση ιδεών: Σειρά τώρα έχουν τα it-bags

Πώς γίνεται μια τσάντα «τρόπαιο»; Ποια τσάντα διεκδικείται, μπαίνει σε λίστες αναμονής, αναγνωρίζεται ως σύμβολο της μεγάλης ζωής; Από τις φετινές επανεκδόσεις μυθικών μοντέλων βγάζουμε κάποια συμπεράσματα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ο Jacob Elordi φωτογραφίζεται από τη Sofia Coppola ως πρεσβευτής της Cartier

Μόδα & Στυλ / Ο Τζέικομπ Eλόρντι φωτογραφίζεται από τη Σοφία Κόπολα ως πρεσβευτής της Cartier

Η σκηνοθέτιδα της «Priscilla» ξανασυναντά τον ηθοποιό στη Νέα Υόρκη, για να αποτυπώσει μέσα από τον φακό της την τρυφερότητα των βραχιολιών της νέας συλλογής «Love Unlimited» της Cartier.
THE LIFO TEAM
Η Grace Wales Bonner στην Hermès, o Kim Jones στον Bosideng. Αρχίζει μήπως να το ξαναβρίκει η μόδα;

Μόδα & Στυλ / Η Grace Wales Bonner στην Hermès, o Kim Jones στον Bosideng. Αρχίζει μήπως να το ξαναβρίσκει η μόδα;

Μια Αφρο-ευρωπαία στον ιστορικό γαλλικό οίκο και ένας παλαίμαχος σχεδιαστής της πολυτέλειας σε κινεζικό κολοσσό του retail. Η πολυτέλεια αλλάζει περιεχόμενο και ταξιδεύει. Επιτέλους! 
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ