Επίθεση Ισραήλ στη Συρία: Οι on air αντιδράσεις παρουσιαστών στην τηλεόραση

Επίθεση Ισραήλ στη Συρία: Οι on air αντιδράσεις παρουσιαστών στην τηλεόραση Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ επιτέθηκε νωρίτερα στη Δαμασκό της Συρίας, βομβαρδίζοντας το υπουργείο Άμυνας που βρίσκεται κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα ισραηλινών πληγμάτων στο έδαφος της Συρίας, όπου σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας και τοπικών μαχητών Δρούζων στη νότια πόλη Σουέιντα.

Η στιγμή του βομβαρδισμού του υπουργείου μεταδόθηκε ζωντανά από αρκετές εκπομπές που βρίσκονταν «στον αέρα» εκείνη τη στιγμή.

Ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού Al Arabiya, ο οποίος βρίσκεται σε ζωντανή μετάδοση, ακούει τον θόρυβο από το ισραηλινό πλήγμα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα γυρίζει το κεφάλι του για να δει το έχει συμβεί.

Πηγές του συριακού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν στο Reuters ότι τουλάχιστον δύο πλήγματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτύπησαν το κτίριο, ενώ αρκετοί αξιωματικοί φέρονται να βρήκαν καταφύγιο στο υπόγειο. Το κρατικό δίκτυο Elekhbariya μετέδωσε ότι η επίθεση τραυμάτισε δύο πολίτες.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως «έπληξε την πύλη του συγκροτήματος του στρατιωτικού αρχηγείου του συριακού καθεστώτος στη Δαμασκό» και ότι συνεχίζει «να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις ενέργειες που λαμβάνονται εις βάρος των Δρούζων πολιτών στη νότια Συρία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM