Πόσα παίρνουν οι βουλευτές στην Ευρώπη

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Στο σάιτ «Έλληνες φορολογούμενοι» δημοσιεύεται  μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη για το ύψος των αποζημιώσεων των βουλευτών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Εκτός από το κυρίως αποτέλεσμα, τν πίνακα δηλαδή με τις απολαβές των βουλευτών στα εθνικά κοινοβούλιο της Ευρώπης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα από τα συμπεράσματα των ερευνητών. Ότι το “ταμπού” γύρω από την αμοιβή των βουλευτών, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Το θέμα αυτό, περιβάλλεται από “τείχη μυστικότητας” σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές στην Ευρώπη Facebook Twitter

 «Δεν είναι τυχαίο ότι, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλα θέματα, δεν υπάρχει ένας πλήρης συγκριτικός πίνακας με τις αμοιβές και τα άλλα προνόμια των βουλευτών, στις διάφορες χώρες της Ευρώπης. Αυτό συμβαίνει επειδή, απλούστατα, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ερευνητή να συγκεντρώσει και να παραθέσει τα στοιχεία αυτά», σημειώνεται στο σάιτ.

Μεταξύ των άλλων συμπερασμάτων είναι ότι οι καλύτερα αμειβόμενοι βουλευτές, με βάση τη “βασική αμοιβή”, είναι της Ιταλίας, και οι χειρότερα αμειβόμενοι είναι οι βουλευτές της Ουγγαρίας Οι χειρότερα αμειβόμενοι βουλευτές κράτους της Ευρωζώνης είναι της Σλοβακίας (€ 1.961 μηνιαίως).

Επίσης στις ιστοσελίδες δώδεκα Κοινοβουλίων, παρέχονται ικανοποιητικές και επαρκείς πληροφορίες για το ζήτημα της αμοιβής των βουλευτών. Αντίθετα, οι ιστοσελίδες 15 Κοινοβουλίων δεν αναφέρονται στο ζήτημα. Μεταξύ αυτών που δεν αναφέρονται, περιλαμβάνονται τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM