«Δεν ήξερα πού θα με πάει, ξεκίνησα με ένα σορτς και έφτιαξα δύο επιχειρήσεις»

«Δεν ήξερα πού θα με πάει, ξεκίνησα με ένα σορτς και έφτιαξα δύο επιχειρήσεις» Facebook Twitter
«Πήγαινα στο άγνωστο τελείως. Μάθαινα πράγματα στην πορεία από τα δικά μου λάθη, τι κινήσεις πρέπει να κάνω και τι ακριβώς σημαίνει να έχεις μια επιχείρηση στην Ελλάδα σε τόσο νεαρή ηλικία». Φωτ.: Instagram
0

ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΗ ΜΙΡΚΕΤΑ ΒΙΔΑΛΗ πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν είδαμε το Instagram να γεμίζει σταδιακά με φωτογραφίες κοριτσιών που φορούσαν τα χαρακτηριστικά ψηλόμεσα σορτς με τρουκς. Το χόμπι της ήταν να πειραματίζεται και να μεταποιεί μόνη της με μεράκι τα τζιν, όπως εκείνη ήθελε. Το χόμπι γρήγορα έγινε όραμα, το όραμα έγινε πράξη και ενώ βρισκόμαστε πλέον στο 2025, διαθέτει δύο πολύ δυνατά και made in Greece brands, τη «No Thinkin» και την «Tanpire».

Η Μιρκέτα Βιδάλη μιλά στη LiFO για το πώς κατάφερε από το χόμπι της να δημιουργήσει και να αναπτύξει το δικό της brand και μοιράζεται τις εμπειρίες της από την αρχή της επιχειρηματικής της πορείας, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε σε πολλούς τομείς, συζητά τις δύσκολες πλευρές τού να είσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και τον ρόλο που παίζουν τα social media σε όλο αυτό.

Η Μιρκέτα κατάγεται από την Τήνο, αλλά τα καλοκαίρια, όπως μας εξηγεί, τα πέρναγε στο χωριό της μαμάς της στην Πελοπόννησο. Το όραμα που είχε για μια δική της επιχείρηση προέκυψε από το χόμπι της, καθώς μεταποιούσε κάποια ρούχα της μητέρας της. «Εγώ σπούδαζα marketing και εμπορική διαφήμιση και σκεφτόμουν να κάνω ένα μεταπτυχιακό στη μόδα και στο marketing. Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου να κάνω κάτι με σχέδιο, δεν είχα γνώση αυτού του αντικειμένου», αναφέρει αρχικά.

«Ο ανταγωνισμός για μένα είναι υγεία και σίγουρα στην Ελλάδα δεν μπορούμε να μένουμε στην αντίληψη του “α, είδε από μένα αυτό το σχέδιο και το αντέγραψε”. Όλοι από κάπου εμπνεόμαστε. Αν τώρα συμπέσουμε όλοι σε μια τάση, τι να κάνουμε! Τάσεις είναι και όλοι τις ακολουθούμε».

«Κάποια στιγμή ξεκίνησα να μεταποιώ τζιν της μαμάς μου. Είχα βρει και ένα μαγαζί με Levi's που έκλεινε τότε και ξεπουλούσε. Τα είχα πάρει πολύ φθηνά για μένα και πειραματιζόμουν. Αυτό δεν υπήρχε τότε στην Ελλάδα. Εγώ πειραματιζόμουν με έντονα χρώματα, τρουκς, σκισίματα και επειδή δούλευα και υποδοχή σε ένα γνωστό μαγαζί και τα φορούσα, ήμουν σαν κινητή διαφήμιση. Έτσι άρχισαν να έχουν απήχηση», θυμάται.

Τότε ήταν που της μπήκε η ιδέα να το κάνει όλο αυτό επαγγελματικά, ήταν κάτι που ήρθε στην πορεία, δεν ήταν στα πλάνα της από την αρχή.

«Στην αρχή πήγαινα στο άγνωστο»

Μιρκέτα Βιδάλη Facebook Twitter
«Ο κόσμος πλέον αγοράζει με βάση το αν βλέπει τον εαυτό του στο προϊόν και όχι με το αν το ρούχο σου είναι καλύτερο από το ρούχο του άλλου ή αν το κερί σου είναι καλύτερο από κάποιο άλλο». Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Οι αλλαγές και τα νέα ξεκινήματα έχουν κόπο και πολλά ζόρια. Δεν είναι τυχαία η παροιμία «κάθε αρχή και δύσκολη», πόσο μάλλον για ένα άτομο σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα του 2015, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η μεγαλύτερη δυσκολία για τη Μιρκέτα τότε ήταν, όπως μου εξηγεί, το ότι δεν είχε κάποιον δικό της άνθρωπο στον τομέα του επιχειρείν.

«Πήγαινα στο άγνωστο τελείως. Μάθαινα πράγματα στην πορεία από τα δικά μου λάθη, τι κινήσεις πρέπει να κάνω και τι ακριβώς σημαίνει να έχεις μια επιχείρηση στην Ελλάδα σε τόσο νεαρή ηλικία», σημειώνει.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, δεν είχα κάποιον να με κατατοπίσει και έπρεπε σε πολύ μικρή ηλικία, μόνη μου, να βρω τρόπο να διαχειριστώ όλο αυτό. Δηλαδή, πέρα από το να βγάλω μια παραγωγή και να μεταποιήσω κάποια τζιν, έπρεπε να διαχειριστώ το οικονομικό κομμάτι, να κάνω ένα πλάνο, να οργανώσω μια στρατηγική και άλλα. Οπότε, ουσιαστικά, όταν έγινε όντως επιχείρηση το χόμπι μου, αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

Η διαχείριση των συνεργατών, η διαπραγμάτευση, ήταν θέματα που με ταρακούνησαν αρκετά, αλλά είναι κι αυτά κομμάτι του επιχειρείν – μια επιχείρηση σαν τη δική μου είναι πάρα, μα πάρα πολλά κομμάτια, εκτός από το να σχεδιάσεις μια κολεξιόν. Εγώ αυτά δεν τα γνώριζα, κι αυτό ήταν το πιο δύσκολο», συνεχίζει.

Έχοντας πλέον μια δική της επιχείρηση, θυμάται ότι το πρώτο εξάμηνο όλα ήταν πολύ ωραία και ότι εκείνη ήταν «πιο χαλαρή από ποτέ». «Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτοι μήνες ήταν οι πιο ωραίοι στην επιχειρηματική μου πορεία, γιατί τότε δούλευα παράλληλα, οπότε δεν είχα το βιοποριστικό άγχος. Είχα ήδη εισόδημα από μια άλλη δουλειά», επισημαίνει.

«Είναι και μια συμβουλή που δίνω γενικά σε όσους ξεκινούν τώρα: όσο μπορείτε κρατήστε την ως χόμπι και μη δείτε κατευθείαν σοβαρά αυτήν τη δουλειά. Φυσικά, διαχειριστείτε τη με σοβαρότητα, απλώς μην έχετε το άγχος από την αρχή για το πώς θα κλείσει ο μήνας. Αν μπορείτε να έχετε το μυαλό σας ελεύθερο για πιο δημιουργικά πράγματα, τόσο το καλύτερο. Εγώ τα πρώτα δύο χρόνια δούλευα παράλληλα και ήταν πάρα πολύ ωραία, ήμουν πιο χαλαρή από ποτέ».

«Την επιτυχία ο καθένας την ορίζει διαφορετικά»

Σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, η Μιρκέτα μοιράστηκε με το κοινό της ένα στιγμιότυπο από τον πρώτο καιρό που ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «ξεκίνησα σε ένα δωμάτιο, με κάτι παλιά σορτσάκια που τους έβαζα τρουκς. Δεν ήξερα πού θα με πάει αυτό [...] Μερικές φορές χρειάζεται να γυρνάμε πίσω, όχι για να μείνουμε εκεί, αλλά για να θυμηθούμε γιατί ξεκινήσαμε».

«Για μένα, γενικότερα, είναι σημαντικό να είσαι ταπεινός στα πάντα, στην επιχειρηματικότητα σίγουρα. Τι σημαίνει επιτυχία; Δεν ξέρω. Είναι μια λέξη, θεωρώ, που ο καθένας ορίζει διαφορετικά. Μπορεί εγώ να βλέπω και να θαυμάζω μια άλλη γυναίκα επιχειρηματία και να τη θεωρώ επιτυχημένη, αλλά εκείνη να μη βλέπει τον εαυτό της έτσι, για τους δικούς της λόγους», συνεχίζει.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε, ακόμη και αν έχουμε φτάσει ψηλά είτε για τα δικά μας στάνταρ είτε για τον απέναντι, ειδικά στον τομέα του εμπορίου, όπου όλα είναι πολύ ρευστά. Άρα όσο πιο ταπεινά και συνειδητά αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις, τόσο πιο εύκολα μπορείς να αντεπεξέλθεις και να δεις μια κατάσταση ήρεμα, χωρίς υπεροψία, αλλά με ειλικρίνεια», εξηγεί στη συνέχεια.

«Έχουν έρθει στιγμές στη ζωή μου που έχω δυσκολευτεί και έχω σκεφτεί να τα παρατήσω. Σίγουρα κάνω ό,τι μπορώ, δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Εντάξει, κάποιες φορές οι καταστάσεις δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις, όμως άλλες φορές ξεπερνάς τις δυσκολίες και πας παρακάτω» λέει χωρίς περιστροφές, μεταξύ άλλων.

«Όταν ξεκίνησα, είχα πάρα πολλά hate comments»

Μιρκέτα Βιδάλη Facebook Twitter
«Ο ανταγωνισμός για μένα είναι υγεία και σίγουρα στην Ελλάδα δεν μπορούμε να μένουμε στην αντίληψη του "α, είδε από μένα αυτό το σχέδιο και το αντέγραψε". Όλοι από κάπου εμπνεόμαστε. Αν, τώρα, συμπέσουμε όλοι σε μια τάση, τι να κάνουμε! Τάσεις είναι και όλοι τις ακολουθούμε». Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Αν την παρακολουθείς καιρό, σίγουρα ξέρεις ότι η Μιρκέτα είναι από τα λίγα άτομα στα social media που ουκ ολίγες φορές έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίας, χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις, ανοίγοντας κουβέντα για πολλά από τα θέματα που άλλοι επιχειρηματίες κρύβουν κάτω από το χαλάκι: τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με προϊόντα «made in Greece» αλλά και όσα προκύπτουν αναπόφευκτα λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού που επικρατεί εκεί έξω.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πολλές φορές στοιχίζει, καθώς είναι ζητήματα που μπορεί να μη θες καν να τα αγγίξεις, πόσο μάλλον να τα μοιραστείς δημόσια, δεδομένου του ότι πλέον τα social έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης τα τελευταία χρόνια.

«Όταν ξεκίνησα, επειδή τότε ήταν πολύ δυνατό το Youtube και μοιραζόμουν εκεί την ιστορία μου, είχα πάρα πολλά hate comments. Και αυτά με επηρέαζαν πολύ. Δεν κοιμόμουν το βράδυ, προσπαθούσα να σκεφτώ μήπως είπα κάτι λάθος και αυτό με είχε λίγο μπλοκάρει. Αυτό το κοινό τώρα έχει μεταφερθεί στο TikTok, κάποιοι είναι φανατικοί haters», εξηγεί για την αρχική εμπειρία στον κόσμο των social.

«Στα δικά μου accounts πλέον δεν συμβαίνει αυτό. Έρχονται αυτοί που ξέρουν ποια είμαι και θέλουν όντως να ακούσουν αυτά που λέω. Τώρα είναι πολύ λιγότερα τα αρνητικά σχόλια, αλλά ακόμη και αν είναι ένα-δύο πολύ βαριά, πάλι με επηρεάζουν», σημειώνει.

Στη συνέχεια, ωστόσο, έρχεται και το κομμάτι της στήριξης. «Όταν κατακτάς σταδιακά τον κόσμο που σε παρακολουθεί για το περιεχόμενό σου, τότε αυτός θα σε υποστηρίξει σε περίπτωση που μπει κάποιος να κράξει».

«Αν μπεις στη διαδικασία να αμυνθείς ή να εξηγήσεις, έχεις τελειώσει»

Μιρκέτα Βιδάλη Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Σχετικά με την κατηγορία των ανθρώπων που σχολιάζουν σε accounts που δεν τους αρέσουν για τους δικούς τους λόγους, ενώ πολύ απλά θα μπορούσαν να τα προσπεράσουν και να μην ασχοληθούν, η Μιρκέτα επισημαίνει ότι «αν μπεις στη διαδικασία να αμυνθείς ή να εξηγήσεις, έχεις τελειώσει πριν καν ξεκινήσεις γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν θα αλλάξουν γνώμη ό,τι και να τους πεις εσύ. Πρέπει απλώς να πας παρακάτω».

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων χρηστών στα social media είναι ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα, αλλά δεν τους βρίσκεις και πουθενά. «Είδα ένα σχόλιο σε ένα podcast που έκανα και έλεγε ότι "μ' αρέσει αυτή η κοπέλα, αλλά τελευταία όλο μια μιζέρια βγάζει και τα προβλήματά της εγώ σαν καταναλωτής δεν θέλω να τα βλέπω γιατί μου προκαλεί ανασφάλεια". Αυτό με επηρέασε».

Ωστόσο, όταν κάποιος παρουσιάζει την «τέλεια» ζωή του χωρίς προβλήματα, τον κράζουν γιατί τα έχει όλα λυμένα. «Τελικά, αποφασίστε, τι θέλετε;» αναρωτιέται.

«Εγώ, ως Μιρκέτα αλλά και ως εταιρεία, έτσι μιλάω στους πελάτες, με ειλικρίνεια, δεν θα κρύψω κάτι. Και η νέα γενιά, τα άτομα της Gen Z που ξεκινάνε τώρα και έχουν εταιρείες, είναι όλοι έτσι, όλοι μιλάνε ανοιχτά. Η δική μου γενιά, οι millennials, έχουμε αυτό το ταμπού, ότι πρέπει να έχουμε μια περσόνα, και δεν μοιραζόμαστε τίποτα. Η νέα γενιά έρχεται να το αλλάξει αυτό και το εκτιμάει ο κόσμος», συμπληρώνει.

«Όλοι από κάπου εμπνεόμαστε»

Έχοντας πλέον δύο ελληνικές επιχειρήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η Μιρκέτα αναφέρεται ανοιχτά στις δυσκολίες που προέκυψαν στο κομμάτι του ανταγωνισμού αλλά και τη στιγμή που σκέφτηκε να τα παρατήσει.


«Ο ανταγωνισμός για μένα είναι υγεία και σίγουρα στην Ελλάδα δεν μπορούμε να μένουμε στην αντίληψη του "α, είδε από μένα αυτό το σχέδιο και το αντέγραψε". Όλοι από κάπου εμπνεόμαστε. Αν τώρα συμπέσουμε όλοι σε μια τάση, τι να κάνουμε! Τάσεις είναι και όλοι τις ακολουθούμε», διευκρινίζει.

«Η δυσκολία που μου έτυχε στην αρχή, όταν είχα ξεκινήσει τη χονδρική, ήταν ότι δεν μου άνοιγαν τις πόρτες γιατί είχαν άλλη εταιρεία με denim μέσα και τους είχαν βάλει ρήτρα να μην μπω κι εγώ. Εκεί δυσκολεύτηκα αρκετά γιατί ήθελα να το δοκιμάσω να δω πώς θα πάει», θυμάται. Ωστόσο, όπως όλα έδειξαν στη συνέχεια, το εμπόδιο αυτό ήταν για καλό.

Τότε ήταν που σκέφτηκε μέχρι και να τα παρατήσει, έχοντας ήδη οκτώ χρόνια την πρώτη επιχείρησή της. «Ήταν περίπου η περίοδος μετά τον Covid, το 2022. Όταν αφοσιώθηκα σε αυτό και ξεκίνησα να έχω τους πρώτους μου υπαλλήλους, άρχισα να έχω θέματα με τον καθαρό τζίρο στο τέλος του χρόνου. Δηλαδή έβλεπα τζίρο, αλλά δεν έβλεπα χρήματα», συμπληρώνει.

«Στην αρχή, οk, θα βάλεις πλάτη – δεν με πείραζε. Έλεγα "αφού βγαίνω και πληρώνω το προσωπικό μου και τα ενοίκιά μου, ας μη μένει τίποτα". Αλλά όταν πέρναγαν τα χρόνια και συνέχιζε αυτό το πράγμα, κάποια στιγμή ανατωτήθηκα γιατί το κάνω. Και εκεί είναι που είχα κουραστεί και σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να κάνω κάτι άλλο. Αλλά τα έβαλα κάτω, με στήριξε ο σύζυγός μου και είπαμε να κάνουμε αυτό το βήμα, που, όπως φαίνεται, ήταν μια σωστή κίνηση», αναφέρει για το φυσικό της κατάστημα.

«Ο κόσμος πλέον αγοράζει μόνο αν βλέπει τον εαυτό του στο προϊόν»

Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και συγκεκριμένα οι γυναίκες στην Ελλάδα σήμερα, η Μιρκέτα θεωρεί πως τα πράγματα έχουν αλλάξει συγκριτικά με το παρελθόν και τον τρόπο που αντιμετώπιζαν οι παλιότερες γενιές ένα άτομο που ξεκινούσε τη δική του επιχείρηση σε νεαρή ηλικία.

«Αλλάζουν τα πράγματα. Νομίζω ότι οι παλιότερες γενιές, θέλοντας και μη, έτσι είχαν μάθει, οπότε έτσι αντιμετώπιζαν, στη δική μου περίπτωση, μια 25χρονη που τους χτυπούσε την πόρτα. Ούτε εγώ ήξερα καλά-καλά τι ήθελα να ζητήσω. Εννοείται ότι εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις σε οικονομικά ζητήματα και σε περίπτωση που κάτι γινόταν λάθος.

Εδώ παίζει ρόλο και το κομμάτι της απειρίας, δηλαδή αν πήγαινα δείχνοντας ότι ήξερα τι μου γινόταν, μπορεί και να είχα μια διαφορετική αντιμετώπιση. Δεν ήταν μόνο θέμα φύλου, σίγουρα υπήρξε ηλικιακή προκατάληψη. Ωστόσο, αυτό αλλάζει, το βλέπω. Πλέον μιλάω και συνεργάζομαι με άτομα στην ηλικία μου, ενώ, όταν ξεκίνησα, μιλούσα με ανθρώπους στην ηλικία του πατέρα μου. Έχει διαφορά ο τρόπος σκέψης», εξηγεί.

Ποια είναι η συμβουλή της σε άλλες γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν τον επιχειρηματικό δρόμο στην Ελλάδα; Αρχικά «να αποτυπώσουν ποιες είναι οι ίδιες και να βρουν τον χαρακτήρα τους σε αυτό που προσφέρουν στον κόσμο, να φανεί ποιες είναι».

«Ο κόσμος πλέον αγοράζει με βάση το αν βλέπει τον εαυτό του στο προϊόν και όχι το αν το ρούχο σου είναι καλύτερο από το ρούχο του άλλου ή αν το κερί σου είναι καλύτερο από κάποιο άλλο. Μπορεί να είναι και καλύτερο, αλλά ο εκάστοτε πελάτης στο διαδίκτυο δεν το ξέρει πριν το πάρει στα χέρια του. Οπότε, θα διαλέξει τον επιχειρηματία με τον οποίο ταυτίζεται.

Αυτό που θα αγοράσει, θα το έχει σπίτι του και θα νιώθει ότι είναι μέρος ενός συνόλου με την αγορά του. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό θέλω να κάνω. Θέλω πραγματικά να νιώθουν, όταν φοράνε το δικό μου προϊόν, ότι είναι μέρος αυτής της κοινότητας. Αυτή θα ήταν η συμβουλή μου, λοιπόν, σε όλες τις γυναίκες που ασχολούνται με το επιχειρείν: επειδή όλες είμαστε διαφορετικές, να δείξουν τον χαρακτήρα τους μέσα από το προϊόν και να προσπαθήσουν να περάσουν τις αξίες που έχουν στο κοινό που θέλουν να χτίσουν», καταλήγει.

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμαιρη Αφεντάκη: «Είμαι εγώ μία από τις beauty influencers της xώρας;»

Κοκέτα / Πάμαιρη Αφεντάκη: «Μου έλεγαν ότι είμαι ανθυγιεινό πρότυπο»

Η δημοφιλής Ελληνίδα muckbanger μιλά για το πώς μεταπήδησε από το μακιγιάζ στο φαγητό, για τις ταμπέλες που της κόλλησαν και την ενοχλούν, για την αυτοπεποίθηση που έχτισε στην πορεία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

75’ με τη Lysa Cooper

Μόδα & Στυλ / «Αν ζούσαν άνθρωποι σαν τον Basquiat, δεν θα υπήρχε όλη αυτή η μετριότητα»

Προσωπική φίλη του Jean-Michel Basquiat και θρυλική στυλίστρια, η Lysa Cooper, σε μια συνέντευξη-χείμαρρο στη LIFO, περιγράφει την εποχή όπου η τέχνη δεν κυνηγούσε νούμερα, αναγγέλλει την επικράτηση της ασημαντότητας, κατακεραυνώνει τον Τραμπ και παραδέχεται πως η ίδια απλώς ήταν εκεί «όταν συνέβαιναν όλα, στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή».
M. HULOT
Σεμνά και ταπεινά

Μόδα & Στυλ / Κάννες: Σεμνά και ταπεινά στο κόκκινο χαλί

Ένα φεστιβάλ που χρωστά τη φήμη του στις σκανδαλιστικές εμφανίσεις υπό τον ήλιο σχεδόν όσο και στην καλλιτεχνική τόλμη του, βιώνει φέτος μια κρίση αισθητικής ταυτότητας με την τελευταίας στιγμής απαγόρευση «γυμνών και υπερβολικών σε όγκο εμφανίσεων».
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ντομάτες υψηλής ραπτικής, viral ποτά και high fashion ψωμιά: Το φαγητό είναι το νέο trend

Μόδα & Στυλ / Ντομάτες υψηλής ραπτικής, viral ποτά και high fashion ψωμιά: Το φαγητό είναι το νέο trend

Λεμόνια, κεράσια και ζαχαρωτά μεταμορφώνονται από την υψηλή μόδα σε ρούχα και αξεσουάρ, εδώδιμες ύλες πρωταγωνιστούν σε καμπάνιες και επίσημα δείπνα των luxury brands, ενώ χυμοί και πίκλες αναβαθμίζονται σε σύμβολα κοινωνικής υπεροχής. 
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ποιοι είναι οι Μαύροι Δανδήδες του φετινού Met Gala;

Μόδα & Στυλ / Ποιοι είναι οι Μαύροι Δανδήδες του φετινού Met Gala;

H πιο ισχυρή παρέλαση διασημοτήτων και brands στον κόσμο ή, για άλλους, η άποψη της «Vogue» για τον κόσμο, τιμά σήμερα τους Μαύρους Δανδήδες της ιστορίας με ένα show που υπόσχεται άψογο tailoring, διαμάντια και φρου φρου. Λίγο πριν συντονιστείτε στο livestreaming της βραδιάς, δείτε μαζί μας τι σημαίνει το φετινό θέμα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Retro vs Approach – Νέο δίλημμα στην αγορά sneakers

Μόδα & Στυλ / Τα νέα sneakers είναι για ορειβασία στις «πλαγιές» της πόλης

Μετά την κυριαρχία των retro sneakers, τα approach shoes, μια νέα γενιά ορειβατικών αθλητικών παπουτσιών, κερδίζει συνεχώς έδαφος στα αστικά πεζοδρόμια, εκφράζοντας την καθημερινή άνεση που όλοι αποζητούμε.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Γιώργο Τροχόπουλε, πώς κατάφερες να φορά τα πλεκτά σου η Dua Lipa;

Μόδα & Στυλ / Γιώργο Τροχόπουλε, πώς κατάφερες να φορά τα πλεκτά σου η Dua Lipa;

Η Μάιλι Σάιρους, η Κένταλ Τζένερ, η Dua Lipa και πολλές ακόμα σταρ έχουν φορέσει τα πλεκτά του ανερχόμενου σχεδιαστή μόδας από τη Βέροια, που στα 23 του έχει ήδη κατακτήσει το Λονδίνο. 
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Σε ποιoν σχεδιαστή θα ανήκει από τα τέλη Μαΐου ο οίκος Dior; / Ποιος θα βρεθεί τελικά στο τιμόνι του Dior; / Όργιο φημών και παρασκήνιο στον οίκο Dior

Μόδα & Στυλ / Σε ποιoν σχεδιαστή θα ανήκει από τα τέλη Μαΐου ο οίκος Dior;

Με τμηματικές ανακοινώσεις και μισές αλήθειες που εμπλέκουν τον Jonathan Anderson και τη Maria Grazia Chiuri, ο ιστορικός γαλλικός οίκος πλήττει την αξιοπιστία της μόδας και εκθέτει τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Φρέντυ, τι στο καλό είναι το glass skin και γιατί το θέλουν όλοι;

Ψυχή & Σώμα / Τι στο καλό είναι το glass skin και γιατί το θέλουν όλοι;

Τι είναι αυτό που κάνει τα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς τόσο δημοφιλή; Σε ποιο βαθμό διαμορφώνουν την αισθητική μας τα social media; Ποιες είναι οι τάσεις που κυριαρχούν στο μακιγιάζ σήμερα; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον make up artist Φρέντυ Καλομπράτσο.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Βιβλίο / Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Chanel, Dior και πολλοί ακόμα οίκοι υψηλής ραπτικής «ντύνουν» τα shows τους με τη μουσική του. Στο «Remixed», την αυτοβιογραφία-παλίμψηστο των επιρροών και των εμμονών του, ο ενορχηστρωτής της σύγχρονης catwalk κουλτούρας μας ξεναγεί σε έναν κόσμο όπου μουσική και εικόνα γίνονται ένα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ