Δύο οίκοι τα βλέπουν πιο σκούρα

Δύο οίκοι τα βλέπουν πιο σκούρα Facebook Twitter
0

Ύφεση 7% αναμένει στην ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, που εκτιμά ότι η κρίση θα επιδεινωθεί και διατηρεί την αρνητική προοπτική στα ελληνικά ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον οίκο, η κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών θα χειροτερέψει με τις νέες μειώσεις μισθών, αυξάνοντας το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών για στεγαστικά δάνεια.

Στο ίδιο αρνητικό κλίμα και ο οίκος Fitch που σε έκθεση του κάνει λόγο για εκτροχιασμό του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σημειώνει πάντως, ότι προς το παρόν η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί. Σύμφωνα με την έκθεση, το κούρεμα μείωσε την ονομαστική αξία του ελληνικού χρέους, η οποία όμως θα αυξηθεί και πάλι το 2013-2014 λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων και τις μείωσης του ΑΕΠ. Ο Fitch  επισημαίνει ακόμη ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία ήταν πάνω από 6% στο α΄ μισό του 2012 και προβλέπει ότι οι πιθανότητες να σημειώσει η χώρα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πριν το Α’ εξάμηνο του 2014 απομακρύνονται.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM