Χανιά: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι αστυνομικοί που δεν συνέλαβαν τον μεθυσμένο οδηγό

Χανιά: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι αστυνομικοί που δεν συνέλαβαν τον μεθυσμένο οδηγό Facebook Twitter
Φωτ.: flashnews.gr
0

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις αστυνομικοί της Τροχαίας Χανίων που, αν και εντόπισαν τον οδηγό που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν προχώρησαν στη σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί απολογήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι αστυνομικοί υπέβαλαν τον οδηγό σε αλκοτέστ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Παρόλα αυτά, δεν ακολούθησαν την αυτόφωρη διαδικασία ούτε προχώρησαν στην κατάσχεση του διπλώματός του, το οποίο ήδη είχε αφαιρεθεί από την Τροχαία του ΒΟΑΚ.

Οι αστυνομικοί, σε απολογία τους, ισχυρίστηκαν ότι το πρωτόκολλο σύλληψης για περιστατικά μέθης δεν ακολουθήθηκε, διότι οι ίδιοι είχαν ήδη χειριστεί 174 αντίστοιχα περιστατικά μέσα στον χρόνο αποσπώντας απλώς τα κλειδιά από τους παραβάτες. Εξήγησαν ότι αν προχωρούσαν σε αυτόφωρο, η περιοχή θα έμενε χωρίς αστυνόμευση για πολλές ώρες λόγω της εμπλοκής τους στη διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας.

Απολογία του κατηγορούμενου οδηγού την Τετάρτη

Ο οδηγός του μοιραίου οχήματος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Το ξημέρωμα του Σαββάτου, το όχημά του συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος Παναγιώτης, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή το βράδυ, πριν το τροχαίο, πολίτης είχε καταγγείλει στην Άμεση Δράση ότι ο συγκεκριμένος οδηγός κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα στην πλατεία Δικαστηρίων και είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά.

Ο κατηγορούμενος προσήχθη στην Εισαγγελία Χανίων, ενώ ο δικηγόρος του, Ευτύχης Μαυρογένης, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αντιμετωπίζει κατηγορίες με βάση το άρθρο 290α.

Η οικογένεια του κατηγορούμενου εξέδωσε λιτή ανακοίνωση, αναφέροντας: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για όσα συνέβησαν. Είμαστε συντετριμμένοι και, στο μέτρο που μας αναλογεί, εκφράζουμε μια ειλικρινή και ανθρώπινη συγγνώμη».

Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο δημόσιο διάλογο σχετικά με τις ευθύνες των αρχών αλλά και την ανάγκη αυστηρότερης τήρησης των διαδικασιών για την αποτροπή παρόμοιων δυστυχημάτων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΙΤΙΑ

Ελλάδα / Πώς έγινε η έκρηξη στη Βιολάντα: Το πιο πιθανό σενάριο για τα αίτια - Γιατί ψάχνουν τους σωλήνες παροχής αερίου

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναζητά τα ακριβή αίτια, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται η ακαριαία ανάφλεξη που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Νέα ανακοίνωση για τις οικογένειες των θυμάτων - «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα»

Πρόκειται για την τρίτη ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων, πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων που θα λάβουν
THE LIFO TEAM