ΑΘΗΝΑ

Σεισμοί σε Άγιο Όρος - Παπαζάχος: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ισχυρότερης δόνησης

Παπαζάχος για σεισμούς σε Άγιο Όρος: Δεν αποκλείεται ενδεχόμενο ισχυρότερης δόνησης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το σχόλιό του για τις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Αγίου Όρους, με τη μεγαλύτερη να είναι μεγέθους 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ, άφησε ο Κώστας Παπαζάχος.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, εξήγησε ότι αν και δεν αναμαίνεται ισχυρότερη δόνηση, δεν μπορεί παράλληλα να αποκλειστεί σαν ενδεχόμενο.

«Οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να είναι προσεχτικοί κι αυτό γιατί η ακολουθία επιμένει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, από το καλοκαίρι. Θυμίζω ότι 22 Σεπτεμβρίου είχαμε έναν σεισμό 4,6 επίσης και έναν μικρότερο, 3,9.» είπε αρχικά στην ΕΡΤ.


Στη συνέχεια, περιέγραψε την ιδιαιτερότητα της περιοχής και των πιθανών κινδύνων σε κατασκευές που δεν είναι σύγχρονες και πιο ανθεκτικές σε σεισμικές δονήσεις, όπως το Άγιο Όρος.

«Σίγουρα δεν περιμένουμε έναν ισχυρότερο σεισμό, τα ρήγματα όμως της περιοχής και η εικόνα, που έχουμε είναι ότι έχουν δυνατότητα για υψηλότερο δυναμικό σεισμό. Άρα δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει ένα 5,2, ένα 5,7, ένα 6. Είναι μικρή η πιθανότητα αλλά δεν είναι αδύνατο. Επειδή έχουμε ένα ειδικό κτηριακό δυναμικό εκεί στο Άγιον Όρος, τις μονές του Αγίου όρους, που έχουν τεράστια ιστορική σημασία αλλά δεν είναι σύγχρονες κατασκευές, δεν είναι από μπετό για να αντέξει ακριβώς γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε αυξημένη προσοχή. Ένας σεισμός λίγο ισχυρότερος από τους προηγούμενους, μπορεί να προκαλέσει βλάβες» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαζάχος.

 
 



 

Ελλάδα
0

ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM