Κακοκαιρία «Αλέξανδρος»: Σε ποιες περιοχές αναμένεται να βρέξει περισσότερο

Κακοκαιρία «Αλέξανδρος»: Σε ποιες περιοχές αναμένεται να βρέξει περισσότερο Facebook Twitter
O προγνωστικός χάρτης, όπου αποτυπώνονται οι μεγαλύτερες εκτιμώμενες αθροιστικές βροχοπτώσεις, πάνω από τα 50 χιλιοστά, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 16/11
0

Τις περιοχές όπου αναμένεται να βρέξει περισσότερο σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Αλέξανδρος», παρουσίασε το Meteo.

Στον χάρτη της Ελλάδας που δημοσίευσε το Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθήνας φαίνονται οι περιοχές της χώρας που θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Αλέξανδρος». 

Όπως επισημαίνεται σχετικά, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή, σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, και σε τμήματα του Αιγαίου. Οι καταιγίδες  αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες να ενταθούν στα δυτικά και προοδευτικά να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλάζι, επισημαίνεται επίσης.

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και αργά το βράδυ σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ποιες περιοχές θα δεχθούν ισχυρά φαινόμενα 

Σήμερα το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας αρκετά ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου. 

Περισσότερο θα επηρεαστούν η κεντρική και βόρεια Εύβοια, οι Σποράδες, η Μαγνησία, και δευτερευόντως τμήματα της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της νότιας Χαλκιδικής, των βόρειων Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου. Παροδικά έντονα φαινόμενα αναμένονται και στην Αττική.

Κακοκαιρία Αλέξανδρος: Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 4

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 10 βαθμούς

Παράλληλα, στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ενισχυμένοι άνεμοι βόρειων-βορειοανατολικών διευθύνσεων, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 Μποφόρ και αύριο, κυρίως στις Σποράδες, τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, η οποία στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα είναι της τάξης των 8-10 βαθμών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM