Ντόναλντ Τραμπ: Ο Μάρκο Ρούμπιο νέος ΥΠΕΞ και ο Μάικ Γουόλτς θα είναι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Μάρκο Ρούμπιο νέος ΥΠΕΞ και ο Μάικ Γουόλτς θα είναι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Facebook Twitter
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον 53χρονο Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο για το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του, ανέφερε χθες Δευτέρα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τρεις πηγές της ενήμερες για την απόφασή του.

Ο πολιτικός κουβανικής καταγωγής με επιρροή, αντιπρόεδρος επιτροπής αρμόδιας για τις υπηρεσίες πληροφοριών στην αμερικανική άνω Βουλή, φερόταν για κάποιο διάστημα να ήταν κορυφαίος υποψήφιος για να γίνει αντιπρόεδρος του κ. Τραμπ, θύμισε η εφημερίδα, σημειώνοντας πως ο εκλεγμένος αρχηγός του κράτους ενδέχεται πάντα να «αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή».

Από την άλλη πλευρά, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Μάικ Γουόλτς για το αξίωμα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή ενημερωμένη για την απόφασή του, τοποθετώντας στη νευραλγική θέση απόστρατο μέλος των ειδικών δυνάμεων («πράσινο μπερέ») του αμερικανικού στρατού, με θέσεις εξαιρετικά σκληρές έναντι της Κίνας.

Ο Γουόλτς, βουλευτής απόλυτα πιστός στον μεγιστάνα, που υπηρέτησε επίσης στην Εθνοφρουρά με βαθμό συνταγματάρχη, επικρίνει τις κινεζικές δραστηριότητες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και καλεί οι ΗΠΑ να προετοιμαστούν για ενδεχόμενο πόλεμο στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM