Κρούσμα της εξαιρετικά μεταδοτικής «νορβηγικής» ψώρας έκλεισε Δημοτικό σχολείο στα Χανιά

Κρούσμα της εξαιρετικά μεταδοτικής «νορβηγικής» ψώρας έκλεισε Δημοτικό στα Χανιά Facebook Twitter
Φωτ.: Freepik
0

Κρούσμα εξαιρετικά μεταδοτικής ψώρας εντοπίστηκε σε μαθητή του 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στα Χανιά, οδηγώντας σε κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος.

Το κρούσμα ψώρας εξακριβώθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι πρόκειται για «νορβηγική ψώρα», έναν αρκετά κρίσιμο τύπο της νόσου που προκαλεί κνησμό και δερματικές αλλοιώσεις, παρουσιάζοντας στο σώμα εξανθήματα.

Λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της νόσου, το σχολείο παραμένει κλειστό, αφού κρίθηκε απαραίτητο να ενεργοποιηθούν τα ανάλογα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθ’ υπόδειξη της διεύθυνσης υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Χανίων, Αντώνη Βαρδάκη, η κινητοποίηση ήταν άμεση. «Εμείς ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έστειλε το υγειονομικό, οι καθαρίστριες μπήκαν και καθάρισαν το σχολείο και στη συνέχεια εξειδικευμένος συνεργάτης ανέλαβε την απολύμανση του χώρου. Περιμένουμε από τη Δευτέρα επίσημη ανακοίνωση του Υγειονομικού να μας πει αν και για πόσο διάστημα θα πρέπει να κλείσει το σχολείο και τους λόγους για τους οποίους θα γίνει κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που θα ληφθεί φαρμακευτική αγωγή πάντως, δεν υπάρχει λόγος να κλείσει. Η προληπτική αυτή αγωγή είναι ένα χάπι το οποίο θα το πάρουν όσοι ήταν στον χώρο μαζί με το κρούσμα, δηλαδή εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι αλλά και μαθητές».

Αν και υπάρχει υψηλός κίνδυνος να εντοπιστεί κι άλλο κρούσμα, κυρίως στην οικογένεια του μαθητή, δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση.

Προληπτική αγωγή σε μαθητές και προσωπικό

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου, συνταγογραφήθηκε προληπτική αγωγή με χημειοπροφύλαξη, μέσα από ένα φαρμακευτικό σκεύασμα (χάπι) το οποίο πρέπει να λάβουν είτε εμφανίζουν συμπτώματα είτε όχι, προκειμένου να μην εγκατασταθεί το συγκεκριμένο παράσιτο στο δέρμα τους.

Με πληροφορίες από zarpanews και creta24

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM