Rødhad στο Oddity: Ένας DJ σε σύγχυση

Rødhad ο δυστοπικός Facebook Twitter
O Rødhad παραμένει πιστός σε πιο αυθεντικούς ήχους δίχως φλυαρίες, προσφέροντας minimal, υπνωτιστική και συχνά μελαγχολική τέκνο.
0

«DYSTOPIAN» HTAN TO παρατσούκλι του στο Instagram, φόρος τιμής στα πετυχημένα ομώνυμα πάρτι στο Βερολίνο που τον καθιέρωσαν στο κοινό. Με μια πορεία τουλάχιστον δεκαπέντε ετών, πλέον τον ακολουθεί το προσωνύμιο «wsnwg», το label του από το 2018, που έχει συνεργασίες με μερικούς από τους καλύτερους ανερχόμενους techno stage DJs στο Βερολίνο, όπως ο Fadhi Mohem, o Rene Wise και η JakoJako.

Ενώ η techno εξελίσσεται και συνδυάζεται όλο και περισσότερο με την trance ή άλλα συγγενικά είδη μουσικής, ο Rødhad παραμένει πιστός σε πιο αυθεντικούς ήχους δίχως φλυαρίες, προσφέροντας minimal, υπνωτιστική και συχνά μελαγχολική τέκνο σε ένα fanbase όχι (πλέον) τόσο πολυπληθές αλλά πιστό. Η τελευταία του κυκλοφορία «fabric presents Rødhad» μαζί με αρκετούς ακόμη καλλιτέχνες αξίζει και με το παραπάνω να μπει σε κάθε playlist.  

Σε αυτό το σημείο θα έλεγα πως οι μελωδίες ήταν μαγευτικές και υπνωτιστικές, αλλά δεν ήταν. Το σετ του το βρήκα ok, ενώ, αν το συγκρίνω με αυτό που είχε παίξει ενάμιση χρόνο πριν, έμοιαζε πολύ πιο αδιάφορο.

Το Σάββατο 12/10 επέστρεψε στο Oddity και στην Ελλάδα μετά από περίπου ενάμιση χρόνο και ύστερα από ένα συγκλονιστικό, για όσους είχαν παρευρεθεί, extended set. Το ίδιο το Oddity έκανε μια μικρή ανακαίνιση.

RØdhad ο δυστοπικός Facebook Twitter
Το μαγαζί γεμίζει, όλοι ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τον γελαστό «Βίκινγκ» και ο Rødhad βγαίνει λίγο μετά τις τρεις το πρωί και ξεκινάει πολύ δυναμικά, προσφέροντας ήδη από νωρίς το πρώτο χαμόγελο. Φωτ.: alexpersavas

Τα φώτα, με διαφορά το δυνατότερο σημείο του μαγαζιού, βελτιώθηκαν κι άλλο, καθώς προστέθηκε ένα φωτορυθμικό στο booth με πολύ όμορφα lasers, και μου φάνηκε πως ο ήχος ακούγεται δυνατότερα στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Ξέχασα, ωστόσο, τις ωτοασπίδες μου και μου φάνηκαν πολλές φορές ενοχλητικές οι υψηλές συχνότητες, σαν βουητό, ενώ αξίζει να αναφερθεί κάτι που έχουν πει κι άλλοι, η ανάγκη για ανακαίνιση / αντικατάσταση της τουαλέτας των ανδρών.

Το μαγαζί γεμίζει, όλοι ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τον γελαστό «Βίκινγκ» και ο Rødhad βγαίνει λίγο μετά τις τρεις το πρωί και ξεκινάει πολύ δυναμικά, προσφέροντας ήδη από νωρίς το πρώτο χαμόγελο. Η μεγαλύτερή του ικανότητα ως DJ, εξάλλου, είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται την ενέργεια στο σετ του. Χτίζει πάντα σταδιακά και κορυφώνεται μόνο τις σωστές στιγμές, αποφεύγοντας να φανεί βαρετός και παράταιρος.

Σε αυτό το σημείο θα έλεγα πως οι μελωδίες ήταν μαγευτικές και υπνωτιστικές, αλλά δεν ήταν. Το σετ του το βρήκα ok, ενώ, αν το συγκρίνω με αυτό που είχε παίξει ενάμιση χρόνο πριν, έμοιαζε πολύ πιο αδιάφορο. Ήταν σαν να μην μπορούσε να αποφασίσει αν ήθελε να παίξει ανεβαστικά ή μελαγχολικά και συχνά επέλεγε κομμάτια αρκετά χαρούμενα που, κατά τη γνώμη μου, δεν ταίριαζαν με το ύφος και την πορεία του σετ.

Για να είμαι, ωστόσο, αντικειμενικός, όλο το μαγαζί χόρευε και έμοιαζε να απολαμβάνει πολύ τη μουσική του, οπότε ίσως κάτι εγώ δεν κατάλαβα. Ασφαλώς και κάθε σετ δεν μπορεί να είναι ίδιο με το προηγούμενο, αλίμονο, ωστόσο απογοητεύτηκα κάπως και λίγο πριν τελειώσει, κατά τις έξι παρά, έφυγα. Παρ' όλα αυτά είναι ένας DJ με θαυμαστή πορεία, που αξίζει να ακούσει κανείς με την πρώτη ευκαιρία, αν είναι στα ακούσματά του.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

105’ με τον Rack

Μουσική / Rack: «Έχω φάει σφαλιάρες γιατί τις ζήταγα, αλλά η ζωή μου πλέον έχει αλλάξει»

Γιος του Λεκτικού Επεξεργαστή και με καριέρα που εκτοξεύτηκε νωρίς, ο δημοφιλής ράπερ έχει αλλάξει ρότα. Στα 25 του, πιο ήρεμος από ποτέ, απολαμβάνει μια φήμη που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ.
M. HULOT
Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Μουσική / Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Το ακριτικό διαβαλκανικό φεστιβάλ του Christopher King και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεσήκωσε για άλλη μια χρονιά άτομα κάθε ηλικίας και καταγωγής με παραδοσιακή μουσική απρόσμενη και συναρπαστική.
M. HULOT
Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ματούλα Κουστένη διερευνά τη σχέση του ποιητή με τον συνθέτη, την αφετηρία της δημιουργίας του μεγάλου έργου «Άξιον Εστί» και την πορεία του μέχρι την πρώτη ηχογράφηση.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Βιβλίο / Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Τέτοιες μέρες πριν από πενήντα χρόνια, το γκρουπ έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνή του θρυλικού κλαμπ CBGB στη Νέα Υόρκη, κι ένα νέο βιβλίο ακολουθεί την πορεία τους από τις πρώτες τους ημέρες μέχρι το είδος εκείνο της επιτυχίας που συνήθως έρχεται με τα δικά της προβλήματα
THE LIFO TEAM
Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Μουσική / Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Η artistic και managing director της High Priority Promotions, η μόνη γυναίκα με αυτήν τη θέση στην Ελλάδα, μιλά για τις συναυλίες, τη μουσική σήμερα, τις αλλαγές σε καλλιτέχνες και κοινό και το Memory Corner με τα ιδιαίτερα vintage ρούχα, την άλλη μεγάλη της αγάπη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses».

Μουσική / Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses»

Για χρόνια η Q Lazzarus του «Goodbye Horses», μία από τις πιο αδικημένες ερμηνεύτριες στην ιστορία της ποπ μουσικής, παρέμενε μια μυστηριώδης φιγούρα, τώρα όμως ένα μουσικό ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή της.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Μουσική / Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Από μικρός ένιωθε αποσυνάγωγος. Πιστεύει ότι τα κόμικς είναι η μόνη μορφή τέχνης που είναι τελείως αφιλτράριστη και πιστεύει ότι η γενιά του θα μείνει στην ιστορία ως η γενιά που έχασε τα καλά πράγματα στο τσακ. Ο μουσικός Eddie Dark είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT
Ερμής

Μουσική / Ermis: «Το τρέμολο του μπουζουκιού ήταν ο αγαπημένος μου ήχος από νιάνιαρο»

O περιζήτητος νέος συνθέτης που έχει συνεργαστεί με τον Good Job Nicky, τη Μαρίνα Σάττι, τη Χάρις Αλεξίου και τον Sidarta επαναπροσδιορίζει τον ήχο του μπουζουκιού και της κλασικής μουσικής με σεβασμό και τόλμη.
M. HULOT