Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μου είπε ότι είναι με τα πυροσβεστικά, δηλώνει η σύζυγος ενός από τους νεκρούς

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μου είπε ότι είναι με τα πυροσβεστικά, δηλώνει η σύζυγος ενός από τους νεκρούς Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

«Μου είπε ότι είναι με τα πυροσβεστικά», ανέφερε η σύζυγος ενός από τους νεκρούς στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, κατά την τελευταία επικοινωνία τους, το βράδυ της Κυριακής.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο. Οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Αν και η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους δεν έχει ολοκληρωθεί, θεωρείται πω ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που ήταν και οι μοναδικοί αγνοούμενοι, από αργά το βράδυ της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

Η σύζυγος του 40χρονου άνδρα διηγήθηκε στον Σκάι την τελευταία επικοινωνία τους, τηλεφωνικά, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής. Όπως είπε η γυναίκα, ο 40χρονος της είπε πως βρίσκονταν στο μέτωπο της πυρκαγιάς, με φλόγες παντού γύρω τους - «και από πάνω και από κάτω», όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν του ζήτησε να γυρίσει πίσω. Όταν εκείνη τρομοκρατημένη του είπε να είναι προσεκτικός και να γυρίσει πίσω, της είπε να μην ανησυχεί και πως είναι μαζί με τα οχήματα και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής: «Είμαστε με τα πυροσβεστικά», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του, όπως διηγήθηκε εκείνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες έφυγαν με τις μηχανές τους για το μέτωπο της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο το απόγευμα της Κυριακής για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Μαρτυρίες πυροσβεστών αναφέρουν πως τους είδαν να κατευθύνονται προς ένα από τα μέτωπα και πως τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να γυρίσουν πίσω.

Οι οικογένειές τους καταγγέλλουν πως δεν έγινε καμία επιχείρηση για την αναζήτησή τους, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά. 
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Σκάι

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Οι δύο νέοι πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση και παγιδεύτηκαν στη φωτιά 

Ελλάδα / Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δεν αναζήτησε κανείς τους δύο νέους, καταγγέλλει η αδελφή του ενός

Οι δύο άνδρες πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση και αν και αγνοούμενοι από το βράδυ της Δευτέρας, δεν αναζητήθηκαν από την Πυροσβεστική, καταγγέλλει η αδελφή του ενός
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Είχαν πάει να βοηθήσουν

Ελλάδα / Φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Δύο νεκροί: «Ήταν οι αγνοούμενοι, ανέβηκαν να δείξουν στους πυροσβέστες πού να πάνε»

«Ήταν οι αγνοούμενοι, ανέβηκαν να δείξουν στους πυροσβέστες πού να πάνε» - «Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM