Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Πτώση θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες από αύριο

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Πτώση θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες από αύριο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η ΜΥ, εν όψει του διήμερου κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ κάνει λόγο για κακοκαιρία τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα, με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, αναμένεται να πλήξουν το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ. Μάλιστα τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές, όπως η κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, τα Κύθηρα και η Κρήτη.



Πιο αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προβλέπει:

  • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης. Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024).
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30-09-2024) στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
  • Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή (29-09-2024) στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου και τη Δευτέρα (30-09-2024) σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκιάθος: Βίντεο με τουρίστες να παρασύρονται με τις βαλίτσες τους από τουρμπίνα αεροπλάνου - Το φαινόμενο «jet blast»

Ελλάδα / Σκιάθος: Βίντεο με τουρίστες να παρασύρονται με τις βαλίτσες τους από τουρμπίνα αεροπλάνου - Το φαινόμενο «jet blast»

Παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών η παραλία κοντά στο αεροδρόμιο της του νησιού παραμένει πόλος έλξης δεκάδων τουριστών για παρακολούθηση των αεροπλάνων
LIFO NEWSROOM
Τροχαίο στην Αττική Οδό: Σύγκρουση νταλίκας με φορτηγό – Διακοπή της κυκλοφορίας σε δύο λωρίδες

Ελλάδα / Τροχαίο στην Αττική Οδό: Σύγκρουση νταλίκας με φορτηγό – Διακοπή της κυκλοφορίας σε δύο λωρίδες

Τα οχήματα που μετέφερε η νταλίκα, έπεσαν στο οδόστρωμα ενώ το φορτηγό, που ενεπλάκη στο συμβάν, αποχώρησε από το σημείο και αναζητείται από τους αστυνομικούς
LIFO NEWSROOM