Βρετανία: Έκλεψαν την υπουργό αστυνόμευσης σε συνέδριο για την αντιμετώπιση κλοπών και ληστειών

Βρετανία: Έκλεψαν την υπουργό αστυνόμευσης σε συνέδριο για την αντιμετώπιση της αύξησης των περιστατικών κλοπής Facebook Twitter
Η Βρετανίδα υπουργός αστυνόμευσης Νταϊάνα Τζόνσον / Φωτ: Getty
0

Θύμα κλοπής έπεσε η Βρετανίδα υπουργός αστυνόμευσης, πυροσβεστικής και πρόληψης του εγκλήματος, Νταϊάνα Τζόνσον, κατά την παρουσία της σε ένα συνέδριο με υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με θέμα το αυξανόμενο πρόβλημα ληστειών και κλοπής καταστημάτων, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το περιστατικό συνέβη καθώς η Τζόνσον βρισκόταν την Τρίτη στο συνέδριο της Ένωσης Επιθεωρητών της Αστυνομίας στην κεντρική Αγγλία, όπου ένας ανώτερος αξιωματικός της είπε σε μια ομιλία του ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης έχει διαρραγεί.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι έκλεψαν την τσάντα της Τζόνσον ενώ βρισκόταν στο συνέδριο, αλλά δεν εντοπίστηκε κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια. Στην ομιλία της, η Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία «έχει κυριευτεί από μια επιδημία αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ληστειών και κλοπής καταστημάτων».

Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει. Η αστυνομία του Ουόρικσαϊρ ανακοίνωσε ότι ένας 56χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση σε σχέση με το περιστατικό.

Η Βρετανία βιώνει τα τελευταία χρόνια μια αύξηση ληστειών και κλοπών σε καταστήματα. Ενώ η συνολική εγκληματικότητα καταγράφει μείωση, ο αριθμός κλοπών αντικειμένων, όπως τσάντες και κινητά τηλέφωνα, αυξήθηκε κατά 40% το έτος που έληξε τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να υποχωρήσει η υποστήριξη του κοινού προς την αστυνομία σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Στην ομιλία της, η Τζόνσον ανακοίνωσε σχέδια για εκπαίδευση περισσότερων αστυνομικών για την αντιμετώπιση αντικοινωνικής συμπεριφοράς μετά από μια «δεκαετία παρακμής». «Πάρα πολλά κέντρα πόλεων και κεντρικοί δρόμοι σε όλη τη χώρα έχουν κατακλυστεί από μια επιδημία αντικοινωνικής συμπεριφοράς, κλοπής και κλοπής καταστημάτων που διαβρώνει τις κοινότητές μας και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί», τόνισε η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM