Ζαχαράκη: Μόνιμες αυξήσεις το 2025 σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επιδόματα στέγασης και παιδιού

Ζαχαράκη: Μόνιμες αυξήσεις το 2025 σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επιδόματος στέγασης και παιδιού Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Για τις μόνιμες αυξήσεις στα τρία βασικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ αλλά και στη σημαντική ενίσχυση που θα λάβουν χιλιάδες πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα, αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη

Όπως διευκρίνισε η υπουργός, μιλώντας σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ: «τον Δεκέμβριο του 2024, θα δοθεί σε 670.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και συντάξεις έως 1600 ευρώ, ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ, σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ, μια επιπλέον δόση σε 770.000 δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και σε 767.000 του επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Σε 185.000 δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ ΟΠΕΚΑ θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ και θα καταβληθεί προσαυξημένη μηνιαία δόση κατά 50% στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί μια αύξηση στο ΕΕΕ, για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2023 και μάλιστα νωρίτερα απ’ ότι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

«Είχαμε υποσχεθεί ότι θα δοθεί η αύξηση τον Ιανουάριο του 2024 και το κάναμε νωρίτερα μέσα στο ‘23 » ανέφερε η υπουργός. Το συνολικό κόστος των τριών μεγαλύτερων επιδομάτων ανέρχονται περίπου στα 1,9 δις ευρώ.

Όπως επεσήμανε, χαρακτηριστικά η υπουργός, «για να πιάνουν τόπο τα επιδόματα και να έχουν νόημα, θα πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή για να μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπαθεί μέσα από τα επιδόματα να κερδίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι να κερδίζουν κάποιοι εις βάρος κάποιου άλλου ο οποίος δηλώνει πλήρως τα εισοδήματα του. Εμείς δεν σταματάμε εδώ και για αυτό υλοποιούμε μία πολύμηνη προσπάθεια μεταρρύθμισης πάντα με μεγαλύτερη δικαιοσύνη έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτές τις κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Παράλληλα το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» επεκτείνεται πανελλαδικά και από τις αρχές του 2025 πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι, περίπου, στο πρώτο 3μηνο κάθε δήμος να έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο καταφέραμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι μπορεί ακόμα και ένας παππούς και μια γιαγιά να πάρει από 300 μέχρι 500 ευρώ, ανάλογα αν ο κηδεμόνας είναι σε πλήρη ή σε ημιαπασχόληση, και να βοηθήσει στον οικογενειακό προγραμματισμό».

Όπως διευκρίνισε η Σοφία Ζαχαράκη «συνεχίζεται και το πρόγραμμα με τα vouchers των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και πρέπει να σας πω ότι φέτος δόθηκαν από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μαζί με ευρωπαϊκά χρήματα, περισσότερα από 379 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό κάθε χρόνο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ