Θόδωρος Σκυλακάκης: Έρχονται επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο

Θόδωρος Σκυλακάκης: Έρχονται επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης προανήγγειλε επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Σεπτεμβρίου. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, ο αρμόδιος υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης ανέφερε ότι υπάρχουν οι πόροι από τη φορολογία και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο, μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών, αλλά τηρείται στάση αναμονής από την κυβέρνηση, μέχρι να ανακοινωθούν οι τελικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος από τους παρόχους. 

«Είμαι πιο κοντά να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά, χωρίς μια μικρή ενίσχυση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε τους πόρους από την φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο, μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων». 

Ο υπουργός ανέφερε ότι το φθινόπωρο αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών λόγω της φυσιολογικής μείωσης στη ζήτηση αλλά και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών. 

Υπενθυμίζεται πως τα νέα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν από τους παρόχους το αργότερο έως την Κυριακή. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM