Τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια μετά τη μαζική διακοπή IT- Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια μετά τη μαζική διακοπή IT- Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μαζική διακοπή ΙΤ, με πολλά αεροδρόμια να έχουν αναστείλει την λειτουργία τους.

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής. 

Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρωσε τους επιβάτες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο check -in λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Οι πτήσεις έχουν ανασταλεί και στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης. 

Οι αναχωρήσεις έχουν «παγώσει» και στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου καθώς το σφάλμα στον υπολογιστή προκάλεσε δυσλειτουργία στις οθόνες αναχώρησης. Οι πίνακες αναχωρήσεων στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου φάνηκε να «παγώνουν», εμφανίζοντας ξεπερασμένες πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς των πυλών και τις ώρες απογείωσης - πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι επιβάτες έχασαν τις πτήσεις τους.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου, ο οποίος πιστεύεται ότι προκλήθηκε από το ίδιο σφάλμα στον υπολογιστή. Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου δήλωσε ότι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

Επιπλέον, οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτόματα μηχανήματα καρτών επιβίβασης, ενώ οι οθόνες δείχνουν μήνυμα που αναφέρει ότι «ο σέρβερ είναι εκτός διαδικτύου», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. 

Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου δεν είναι το μόνο που παρουσιάζει προβλήματα στη Μεγάλη Βρετανία, πολλά αεροδρόμια της χώρα, σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν καθυστερήσεις με κάποιες πτήσεις να αναστέλλονται.

Στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου, ορισμένα check-in γίνονται χειροκίνητα, αλλά «οι πτήσεις εξακολουθούν να εκτελούνται κανονικά».

«Τα κύρια επιχειρησιακά μας συστήματα δεν επηρεάζονται», αναφέρει εκπρόσωπος, αλλά «ορισμένες υπηρεσίες μηχανημάτων πληρωμών λιανικής έχουν επηρεαστεί».

Το αεροδρόμιο Σίπχολ στην Ολλανδία - ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης - ανέφερε ότι έχει επίσης επηρεαστεί από την παγκόσμια τεχνική βλάβη, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες που είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με την αεροπορική τους εταιρεία. 

«Η βλάβη έχει επηρεάσει τις πτήσεις από και προς το Σίπχολ», εξήγησε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, προσθέτοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσες πτήσεις αφορά το πρόβλημα. 

Το αεροδρόμιο Ναρίτα της Ιαπωνίας, που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το Τόκιο, αναφέρει ότι οι αεροπορικές εταιρείες JetStar, Jeju Air, Qantas, HK Express και Spring Japan αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα συστήματά τους.

Την ίδια ώρα, στην Ινδία, το αεροδρόμιο του Δελχί αναφέρει ότι ορισμένες υπηρεσίες έχουν επηρεαστεί προσωρινά.

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, οι πληροφορίες εξαφανίστηκαν από τους πίνακες αναχωρήσεων. Σε ανακοίνωσή της προς τους επιβάτες στον τερματικό σταθμό εσωτερικού, η οικονομική αεροπορική εταιρεία Jetstar ανέφερε ότι ένα «πρόβλημα με τη Microsoft» σήμαινε ότι δεν μπορούσε να κάνει check-in στους επιβάτες ή να επιβιβαστεί στις πτήσεις της. 

Μερικές ώρες πριν η Αυστραλία επηρεαστεί σοβαρά, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες United, Delta και American Airlines ανέφεραν επίσης καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων λόγω προβλημάτων IT.  

Μάλιστα η Αυστραλία έχει επηρεαστεί και σε άλλους τομείς καθώς τα σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζουν χάος στα ταμεία, και τα τηλεοπτικά δίκτυα προσπαθούν με δυσκολία να παραμείνουν στον αέρα καθώς τα αυτόματα συστήματα, τα γραφικά και οι υπολογιστές έχουν αποτύχει. 

Τεχνική βλάβη σε σύστημα πληροφορικής επηρεάζει τράπεζες, εταιρείες, μέσα ενημέρωσης, αεροδρόμια και σιδηροδρομικές μεταφορές σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Τουρκία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian, BBC

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Διεθνή / Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Κατά τη Stage 7 του Tour de France, ο έλεγχος αποκάλυψε υπόνοιες για κρυμμένους κινητήρες - Η UCI εντείνει τους ελέγχους για να διατηρήσει την αξιοπιστία του σπορ
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Διεθνή / Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη να καλύψει τους μισθούς στρατιωτών για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας - Έλλειψη εθελοντών και εκτόξευση ελλείμματος εντείνουν την ανάγκη για βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Διεθνή / Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Μετά τον θάνατο του Χαλκ Χόγκαν, οπαδοί και αναλυτές χωρίζονται ανάμεσα στη λατρεία του ως παντοδύναμου ήρωα και την κατακραυγή για ρατσιστικές δηλώσεις. Μια σύγκρουση πολιτιστικής κληρονομιάς στη WWE
LIFO NEWSROOM
Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Διεθνή / Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Η Νικόλ Κίντμαν εθεάθη να αποβιβάζεται από ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κασκαΐς, την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Λισαβόνα, ενώ φέρεται να εξετάζει την αγορά νέας πολυτελούς κατοικίας σε μία από τις πιο ακριβές κλειστές κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Διεθνή / Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Δορυφορικές και επιτόπιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μεταξύ 63% και 69% των κτιρίων της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 175.000 κατασκευών, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος: Τι σημαίνει αυτό;

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη τον Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ - Επικρίσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ, επαίνους από Παλαιστινίους και αυξανόμενη πίεση στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM