Τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια μετά τη μαζική διακοπή IT- Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Τεράστια προβλήματα στα αεροδρόμια μετά τη μαζική διακοπή IT- Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μαζική διακοπή ΙΤ, με πολλά αεροδρόμια να έχουν αναστείλει την λειτουργία τους.

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής. 

Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρωσε τους επιβάτες ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στο check -in λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Οι πτήσεις έχουν ανασταλεί και στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης. 

Οι αναχωρήσεις έχουν «παγώσει» και στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου καθώς το σφάλμα στον υπολογιστή προκάλεσε δυσλειτουργία στις οθόνες αναχώρησης. Οι πίνακες αναχωρήσεων στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου φάνηκε να «παγώνουν», εμφανίζοντας ξεπερασμένες πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς των πυλών και τις ώρες απογείωσης - πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι επιβάτες έχασαν τις πτήσεις τους.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί χτύπησε ο συναγερμός πυρκαγιάς στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου, ο οποίος πιστεύεται ότι προκλήθηκε από το ίδιο σφάλμα στον υπολογιστή. Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου δήλωσε ότι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

Επιπλέον, οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτόματα μηχανήματα καρτών επιβίβασης, ενώ οι οθόνες δείχνουν μήνυμα που αναφέρει ότι «ο σέρβερ είναι εκτός διαδικτύου», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. 

Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου δεν είναι το μόνο που παρουσιάζει προβλήματα στη Μεγάλη Βρετανία, πολλά αεροδρόμια της χώρα, σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν καθυστερήσεις με κάποιες πτήσεις να αναστέλλονται.

Στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου, ορισμένα check-in γίνονται χειροκίνητα, αλλά «οι πτήσεις εξακολουθούν να εκτελούνται κανονικά».

«Τα κύρια επιχειρησιακά μας συστήματα δεν επηρεάζονται», αναφέρει εκπρόσωπος, αλλά «ορισμένες υπηρεσίες μηχανημάτων πληρωμών λιανικής έχουν επηρεαστεί».

Το αεροδρόμιο Σίπχολ στην Ολλανδία - ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης - ανέφερε ότι έχει επίσης επηρεαστεί από την παγκόσμια τεχνική βλάβη, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες που είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με την αεροπορική τους εταιρεία. 

«Η βλάβη έχει επηρεάσει τις πτήσεις από και προς το Σίπχολ», εξήγησε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, προσθέτοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο πόσες πτήσεις αφορά το πρόβλημα. 

Το αεροδρόμιο Ναρίτα της Ιαπωνίας, που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από το Τόκιο, αναφέρει ότι οι αεροπορικές εταιρείες JetStar, Jeju Air, Qantas, HK Express και Spring Japan αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα συστήματά τους.

Την ίδια ώρα, στην Ινδία, το αεροδρόμιο του Δελχί αναφέρει ότι ορισμένες υπηρεσίες έχουν επηρεαστεί προσωρινά.

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, οι πληροφορίες εξαφανίστηκαν από τους πίνακες αναχωρήσεων. Σε ανακοίνωσή της προς τους επιβάτες στον τερματικό σταθμό εσωτερικού, η οικονομική αεροπορική εταιρεία Jetstar ανέφερε ότι ένα «πρόβλημα με τη Microsoft» σήμαινε ότι δεν μπορούσε να κάνει check-in στους επιβάτες ή να επιβιβαστεί στις πτήσεις της. 

Μερικές ώρες πριν η Αυστραλία επηρεαστεί σοβαρά, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες United, Delta και American Airlines ανέφεραν επίσης καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων λόγω προβλημάτων IT.  

Μάλιστα η Αυστραλία έχει επηρεαστεί και σε άλλους τομείς καθώς τα σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζουν χάος στα ταμεία, και τα τηλεοπτικά δίκτυα προσπαθούν με δυσκολία να παραμείνουν στον αέρα καθώς τα αυτόματα συστήματα, τα γραφικά και οι υπολογιστές έχουν αποτύχει. 

Τεχνική βλάβη σε σύστημα πληροφορικής επηρεάζει τράπεζες, εταιρείες, μέσα ενημέρωσης, αεροδρόμια και σιδηροδρομικές μεταφορές σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Τουρκία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian, BBC

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM