Ξεκίνησαν οι κυπριακές διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ξεκίνησαν οι κυπριακές διαπραγματεύσεις με την τρόικα Facebook Twitter
0

Οι διερευνητικές επαφές των κλιμακίων της τρόικας στη Λευκωσία μόλις άρχισαν, αναφορικά με το χρηματοοικονομικό τομέα και τα μακροοικονομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιονομικών.

Εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισκέφθηκαν το πρωί την Κεντρική Τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της τρόικας, που αποτελείται από περίπου τριάντα εμπειρογνώμονες, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, δήλωσε πως αναμένει ότι η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρχικά θα συλλέξει στοιχεία για την οικονομία και την κατάσταση των τραπεζών και αφού τα αξιολογήσει θα επιστρέψει για συζητήσεις στη βάση της αξιολόγησής της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαπραγμάτευση θα είναι ευεργετική για την Κύπρο, αφού θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση, στο μέγιστο δυνατό ποσό που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM