Το συνταγματικό δικαστήριο της Αιγύπτου, ανακήρυξε την εκλογή του ενός τρίτου των βουλευτών στις τελευταίες εκλογές, άκυρη, καθώς αποφάσισε ότι κάποιοι από τους κανόνες που ίσχυσαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, νικητές των οποίων αναδείχθηκαν οι ισλαμιστές, είναι αντισυνταγματικοί. Παράλληλα άνοιξε τον δρόμο για την υποψηφιότητα του τελευταίου πρωθυπουργού του Χόσνι Μουμπάρακ, Αχμέντ Σαφίκ, στις προεδρικές εκλογές, ακυρώνοντας ένα νόμο που θα του απαγόρευε τη συμμετοχή επειδή ήταν μέλος του προηγούμενου καθεστώτος.
Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση αυτή του δικαστηρίου μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση της βουλής και στη διενέργεια νέων εκλογών για τις έδρες που θα επηρεαστούν.
Το Σάββατο και την Κυριακή, θα διενεργηθεί, ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, στον οποίο ο Σαφίκ θα βρεθεί αντιμέτωπος με το Μοχάμεντ Μόρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Διεθνή /
Αίγυπτος: Ακυρώθηκε η εκλογή του ενός τρίτου των βουλευτών

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: «Τον τελευταίο χρόνο έπινε πολύ και έμπλεκε» - Τι ισχυρίζεται η 43χρονη

Εντοπίστηκε φάλαινα φυσητήρας κοντά στις ακτές του Άστρους Κυνουρίας

Πέτρος Φιλιππίδης: «Ξαφνικά από το πίσω μέρος του σπιτιού έπιασε φωτιά» περιγράφει ο δικηγόρος του

Γαλλία: Νόμιζε ότι είχε σχέση με μοντέλο – Ταξίδεψε 760 χλμ. και βρήκε τον σύζυγό της

Πάρκο στην Σκωτία επέτρεψε σε καταδικασθέντα για κακοποίηση ζώων να γίνει εθελοντής του

σχόλια