Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό Facebook Twitter
Σπίτι στις ΗΠΑ/ Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Οι single γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπερνούν τους single άνδρες όσον αφορά την ιδιοκτησία κατοικίας στις ΗΠΑ. 

Μια έρευνα του Pew Research Center του 2023, η οποία χρησιμοποίησε στοιχεία της απογραφής του 2022, διαπίστωσε ότι οι ανύπαντρες γυναίκες κατείχαν το 58% των σχεδόν 35,2 εκατομμυρίων σπιτιών που ανήκαν σε ανύπαντρους Αμερικανούς, ενώ οι ανύπαντροι άνδρες κατείχαν το 42%.  

Μια πρόσφατη μελέτη της LendingTree έδειξε ένα παρόμοιο -αν και μικρότερο- χάσμα, διαπιστώνοντας ότι περίπου το 13% των single  γυναικών είναι ιδιοκτήτριες σπιτιού, σε σύγκριση με περίπου το 10% των single ανδρών. 

Ο λόγος πίσω από αυτή την ανισότητα στην ιδιοκτησία κατοικίας δεν είναι σαφής. Οι ερευνητές στον τομέα της στέγασης πιστεύουν ότι θα μπορούσε να συνδέεται με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής των γυναικών, τις δυσανάλογες ευθύνες φροντίδας και -στην περίπτωση των νεότερων γυναικών ειδικότερα- με τη μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων.   

Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό Facebook Twitter

Η έκθεση της Pew αποδίδει τη διαφορά στον αριθμό των ηλικιωμένων γυναικών που ζουν περισσότερο από τους συντρόφους τους. Σύμφωνα με την έκθεση, τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης μεταξύ των άγαμων ενηλίκων αυξάνονται με την ηλικία. Περίπου το 70 τοις εκατό των ανύπαντρων ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω είναι ιδιοκτήτες του σπιτιού τους, σε σύγκριση με το 44 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 35 έως 44 ετών.

Και οι γυναίκες τείνουν να ζουν περισσότερο. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 73 έτη, σε σύγκριση με περίπου 79 έτη για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.  

«Πολλές γυναίκες τείνουν να μένουν με το σπίτι όταν πεθάνει ο σύζυγός τους, γεγονός που συνήθως οδηγεί στην ιδιοκτησία σπιτιού», δήλωσε ο Juan Gonzalez, επίκουρος καθηγητής οικονομικών και προσωπικών οικονομικών στη Σχολή Επιχειρήσεων Marshall του USC. 

Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό Facebook Twitter

Τέλος, η ετήσια έκθεση 2024 της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών (NAR) για τις τάσεις των γενεών των αγοραστών και των πωλητών κατοικιών δείχνει ότι οι ανύπαντρες γυναίκες αγόρασαν σπίτια σε υψηλότερα ποσοστά από τους ανύπαντρους άνδρες πέρυσι, ανεξαρτήτως ηλικίας. 

Οι γυναίκες στις ΗΠΑ πέρυσι έβγαζαν περίπου το 83% των αποδοχών των ανδρών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας.  Ωστόσο, σε 22 πόλεις, οι γυναίκες κάτω των 30 ετών κερδίζουν κατά μέσο όρο στην πραγματικότητα περισσότερα χρήματα από τους άνδρες της ηλικίας τους, σύμφωνα με ανάλυση της Pew το 2022.  

«Οι ανύπαντρες γυναίκες πάντα έδιναν προτεραιότητα στην ιδιοκτησία σπιτιού και έλεγαν “ακόμη και αν βγάζω λιγότερα χρήματα, αυτός είναι ο στεγαστικός μου στόχος και αυτό που θέλω για το μέλλον μου”», δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής οικονομολόγος του NAR Jessica Lautz. 

Με πληροφορίες από The Hill

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Διεθνή / Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στις ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες νεκροί - Επέστρεφαν από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, κυρίως τουρίστες από Ινδία, Κίνα και Φιλιππίνες, επέστρεφαν από το Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη
LIFO NEWSROOM
Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Διεθνή / Ο ΟΗΕ κηρύσσει λιμό στη Γάζα, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να το αρνείται

Ο «λιμός της Γάζας» θα «μπορούσε να είχε αποφευχθεί» αν δεν υπήρχε «η συστηματική παρεμπόδιση του Ισραήλ», τόνισε ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, ο Τομ Φλέτσερ
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM