Ισχυρές βροχοπτώσεις σαρώνουν την Βραζιλία - Πέντε νεκροί και 18 αγνοούμενοι

Βροχοπτώσεις σαρώνουν την Βραζιλία - Πέντε νεκροί και 18 αγνοούμενοι Facebook Twitter
Φωτ. / Χ
0

Σφοδρή κακοκαιρία με πρωτοφανείς βροχοπτώσεις έπληξε την πολιτεία Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, στη νότια Βραζιλία.

Η κακοκαιρία έπληξε 77 δήμους της πολιτείας στα νότια της Βραζιλίας, με την τοπική κυβέρνηση να ανακοινώνει πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 αγνοούνται. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχει στις προσπάθειες της πολιτείας και των δήμων για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αντανάκλαση της κλιματικής αλλαγής που πλήττει τον πλανήτη», τόνισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή κυβέρνηση ενημερώνει πως τις επόμενες ώρες ο όγκος των βροχοπτώσεων αναμένεται να «παραμείνει υψηλός» και «όλα» τα ποτάμια στην πολιτεία έχουν φθάσει «σε επίπεδα ανώτερα των ορίων συναγερμού». Τώρα η νότια και η νοτιοανατολική Βραζιλία πλήττονται από ψυχρό μέτωπο που διαδέχθηκε κύμα ακραίας ζέστης.

Σημειώνεται πως στα τέλη Μαρτίου σφοδρές βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Βραζιλία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους στις πολιτείες Ρίο ντε Ζανέιρο και Εσπίριτου Σάντου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Πάπας Λέων: «Ο Θεός δεν ευλογεί ποτέ τον πόλεμο, να λύσουμε τις διαμάχες ως άνθρωποι, όχι ως ζώα»

«Ο δημιουργός μας, μας έχει προικίσει με νοημοσύνη και ελεύθερη βούληση, ώστε να επιλύουμε τις συγκρούσεις ως άνθρωποι και όχι ως θηρία», τόνισε ο ποντίφικας
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΝ ΜΠΟΛΤΟΝ ΕΝΟΧΟΣ

Διεθνή / Τζον Μπόλτον: Από την κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων στην ομολογία - Η κόντρα με τον Τραμπ

«Γνώριζε επίσης τη ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί, έθεσε την εθνική μας ασφάλεια σε σοβαρό κίνδυνο, παραβιάζοντας τον νόμο», δήλωσε η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΕΝΟΧΟΣ Ο ΤΖΟΝ ΜΠΟΛΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζον Μπόλτον: Ένοχος ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ για κακή διαχείριση εγγράφων εθνικής ασφάλειας

Ο Μπόλτον δήλωσε ένοχος για μία κατηγορία μη εξουσιοδοτημένης διατήρησης πληροφοριών που αφορούσε την εθνική άμυνα, από τις συνολικά 18 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί
THE LIFO TEAM