Με το μήνυμα «Διαβάζω και Αλλάζω» φωταγωγήθηκε η Βουλή

Με το μήνυμα «Διαβάζω και Αλλάζω» φωταγωγήθηκε η Βουλή Facebook Twitter
0

Το Μέγαρο της Βουλής φωταγωγήθηκε σήμερα το βράδυ με το λογότυπο της δράσης για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, δίνοντας το μήνυμα: «Διαβάζω και Αλλάζω».

Η συγκεκριμένη δράση η οποία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, ήταν στο πλαίσιο συμμετοχής της Βιβλιοθήκης της Βουλής στον Περίπατο Βιβλίου, που διοργάνωσε σήμερα η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Επίσης, στο Μέγαρο της Βουλής, το Τμήμα Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης διεξήχθη εκδήλωση με θέμα «Η Χάρτα, ο Ρήγας και η εποχή του», όπου κάθε γκρουπ επισκεπτών κατά την έξοδό του διερχόταν του Περιστυλίου, όπου εκτίθεται η Χάρτα.

Σε συνέχεια παρόμοιων εκδηλώσεων, το Τμήμα Κοινοβουλευτικών Αρχείων της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, υλοποίησε ακόμη δράση με θέμα «Ανακαλύπτοντας (σ)τα αρχεία της Βιβλιοθήκης της Βουλής».

Εκεί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχεία και την ιστορία του Κοινοβουλίου, να ενημερωθούν για τα στάδια διαχείρισης και τους τρόπους αξιοποίησής τους και παράλληλα να περιηγηθούν στα εργαστήρια συντήρησης και ψηφιοποίησης.

Τέλος, στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο διεξήχθη δράση φιλαναγνωσίας για οικογένειες.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι κατηγορίες και οι κωδικές ονομασίες - «Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να κάνουμε»
LIFO NEWSROOM
Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM