Μετά τη Θράκη ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής θέλει το αλ-Άκσα «όπως την Αγια-Σοφια»

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής θέλει το αλ-Άκσα «όπως την Αγια-Σοφια» Facebook Twitter
φωτ.: @NumanKurtulmus
0

Η λειτουργία της Αγια-Σοφιάς ως τέμενος να είναι πρόδρομος για την απελευθέρωση του τεμένους Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ, ευχήθηκε ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, λίγες μέρες μετά από την εμφάνισή του σε συγκέντρωση με τη σημαία της ανεξάρτητης δυτικής Θράκης.

«Ό,τι είχαμε σχεδιάσει στα πρώτα μας χρόνια, ό,τι είχαμε βάλει ως στόχο, δεν θα τα αναφέρω ένα προς ένα, όλα υλοποιήθηκαν, αλλά ένα πράγμα λείπει: Θεού θέλοντος, η γενιά που εκπροσωπείτε θα μπορέσει να το πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα. Αναφέρομαι στη διασφάλιση και καθοδήγηση ενός νέου, δίκαιου παγκόσμιου συστήματος», είπε ο Κουρτουλμούς, σε χαιρετισμό που απηύθυνε χθες σε παραδοσιακό δείπνο ιφτάρ, λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου, ενώπιον αποφοίτων των διαβόητων για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα θρησκευτικών σχολείων Ιμάμ Χατίπ. Λογικό από μία τέτοια συνάντηση να μη λείπει η αναφορά στην Αγια-Σοφιά.

«Ένα κακό μυαλό παρασύρει γρήγορα τον κόσμο σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο για να κυριαρχήσει στον κόσμο. Δυνάμεις που συνεχίζουν τους πολέμους τους μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων προσπαθούν τώρα να συνεχίσουν τους πολέμους τους μέσω κρατών πληρεξουσίων», είπε αρχικά ο Κουρτουλμούς.

Σύμφωνα με το πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο στόχος αυτός αποκωδικοποιείται σε μία φράση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως ανοίξαμε την Αγία Σοφία έπειτα μετά από χρόνια ελπίδων, προσευχών και ευχών, Θεού θέλοντος, το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας, θα είναι ο πρόδρομος της απελευθέρωσης του Αλ 'Ακσα, θα είναι ο οιωνός της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ Ακσα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM