Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστούν στον Οθέλλο

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστούν στον Οθέλλο Facebook Twitter
0

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Τζέικ Τζίλενχαλ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο θεατρικό σανίδι, μια σύμπραξη αστέρων, σε μια νέα παραγωγή του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Οθέλλος σε σκηνοθεσία Κένι Λίον, την άνοιξη του 2025 στο θέατρο Shubert στο Μπροντγουέι.

Η σύμπραξη των δυο αστέρων θεωρείται από τις πιο «καυτές» της επόμενης θεατρικής περιόδου. Πρόκειται για την 22η παραγωγή του Οθέλλου στο Μπροντγουέι από το 1751, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Internet Broadway.

Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, βραβευμένος με δυο Όσκαρ, το 2022 ήταν ο Μακμπέθ στην ταινία του Τζόελ Κοέν «Η τραγωδία του Μακμπέθ», με την Φράνσις Μακ Ντόρμαντ στο ρόλο της Λαίδης Μακμπέθ και την ελληνικής καταγωγής σημαντική ηθοποιό Κάθριν Χάντερ στο ρόλο των τριών μαγισσών.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ, με μια καριέρα κινηματογραφικών επιτυχιών στο βιογραφικό του, έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις προηγούμενες παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ, πιο πρόσφατα με έναν μονόλογο του 2019 με τίτλο «A Life».

Ο σκηνοθέτης της παράστασης κέρδισε ένα βραβείο Tony το 2014 για τη σκηνοθεσία μιας αναβίωσης του "A Raisin in the Sun" (Ένα Σταφύλι στον Ήλιο) με πρωταγωνιστή τον Ουάσιγκτον κάνοντας επιτυχία την κλασική ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Σίντνεϊ Πουατιέ.   

Στον «Οθέλλο», μια από τις μεγάλες τραγωδίες του Σαίξπηρ, ο 69χρονος Ουάσιγκτον, θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, και ο 43χρονος Τζίλενχαλ θα υποδυθεί τον Ιάγο. Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ποια ηθοποιός θα κρατήσει το ρόλο της Δυσδαιμόνας.

Η τελευταία παραγωγή του «Οθέλλου» στο Μπρόντγουεϊ ήταν το 1982, με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Ερλ Τζόουνς ως Οθέλλο και τον Κρίστοφερ Πλάμερ ως Ιάγο.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM