Τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αποσύρουν την φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον

Τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αποσύρουν την φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον Facebook Twitter
0

Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ των οποίων το Reuters, το Getty, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το Associated Press, απέσυραν τη νέα φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας από την κυκλοφορία και εξέφρασαν φόβους πως η φωτογραφία έχει υποστεί «ψηφιακή παραποίηση».

Η επίμαχη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι του Κένσινγκτον (επίσημη κατοικία του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας) το πρωί της Κυριακής, 10 Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας.

Στη φωτογραφία εικονίζεται η Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία παιδιά της, τον 10χρονο πρίγκιπα Γεώργιο, την 8χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον μόλις 5 ετών, πρίγκιπα Λούις.

Στη λεζάντα η μέλλουσα βασίλισσα ευχαριστεί το κοινό για τις ευχές του και τη συνεχή στήριξη τους τελευταίους δύο μήνες. Επίσης, η πριγκίπισσα της Ουαλίας εύχεται σε όλους «Ευτυχισμένη Ημέρα της Μητέρας». Η φωτογραφία αρχικά αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας ενώ στη συνέχεια το παλάτι την έδωσε στα διεθνή πρακτορεία. Σύμφωνα με το BBC τη φωτογραφία είχε τραβήξει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στους κήπους του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Μετά την κυκλοφορία της φωτογραφίας από, τουλάχιστον, τέσσερα διεθνή πρακτορεία, αργά το βράδυ της Κυριακής δύο από αυτά την απέσυραν και κάλεσαν τα μέσα ενημέρωσης να «σβήσουν» τη φωτογραφία από το σύστημα και τα αρχεία τους. Το Associated Press ενημέρωσε μέσω του ιστοτόπου του τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά δίκτυα πως η φωτογραφία έχει αποσυρθεί. «Μετά από προσεκτική εξέταση φαίνεται πως η πηγή έχει παραποιήσει την εικόνα», δήλωσε το AP. Το πρακτορείο δήλωσε στο Sky News πως στη φωτογραφία παρατηρήθηκε «αντίφαση στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ». Από την πλευρά του το παλάτι του Κένσινγκτον, το οποίο διένειμε τη φωτογραφία στα πρακτορεία, αρνήθηκε στον βρετανικό Τύπο να σχολιάσει το θέμα.

Πάντως, η φωτογραφία δεν έχει αποσυρθεί από τον λογαριασμό του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας στο Instagram, όπου έχει πάρει περισσότερα από 1.5 εκατ. likes. Τα σχόλια των χρηστών κάτω από τη λεζάντα είναι εκατοντάδες, με πολλούς εξ αυτών να εύχονται στην Κέιτ Μίντλετον «περαστικά», άλλους να ρωτούν «πού είναι η βέρα της» ενώ πολλοί είναι αυτοί που γράφουν πως η φωτογραφία είναι προϊόν photoshop.

«Η αντίδραση του παλατιού είναι παράξενη» αναφορικά με την Κέιτ

Η Λόρα Μπάντοκ, βασιλική συντάκτρια στο Sky News γράφει για το θέμα: «Αυτό όλο είναι αλήθεια παράξενο. Έχουμε μερικά γνωστά διεθνή πρακτορεία ειδήσεων που αποφάσισαν να αποσύρουν τη φωτογραφία. Με άλλα λόγια την αφαιρούν από τα σάιτ διανομής τους επειδή θεωρούν πως αυτή έχει υποστεί αλλαγή, έχει τροποποιηθεί, είναι προϊόν photoshop - πείτε το, όπως θέλετε. Δεν γνωρίζουμε τι εννοούν παραποίηση της φωτογραφίας. Πρόκειται για φίλτρα; Για μικροαλλαγές; Απλώς δεν ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι πως το παλάτι του Κένσινγκτον έχει αρνηθεί να σχολιάσει, γεγονός που τα κάνει όλα να δείχνουν πιο παράξενα».

Η επίμαχη φωτογραφία είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την μυστηριώδη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, στην οποία υπεβλήθη η μέλλουσα βασίλισσα στις 16 Ιανουαρίου. Μία μέρα αργότερα το παλάτι με ανακοίνωση έκανε γνωστό πως η πριγκίπισσα υπεβλήθη σε επιτυχή επέμβαση και η Κέιτ έμεινε για νοσηλεία 13 μέρες. Στις 29 Ιανουαρίου έλαβε εξιτήριο από το πολυτελές νοσοκομείο London Clinic στο κέντρο του Λονδίνου και μετέβη στο Adelaide Cottage στο Ουίνδσορ. Σύμφωνα με το παλάτι η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στις βασιλικές της υποχρεώσεις μετά το Πάσχα των Καθολικών στις 31 Μαρτίου.

Με την ανάρτηση της φωτογραφίας το παλάτι έλπιζε να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν για την υγεία της μέλλουσας βασίλισσας. Όμως, αν το παλάτι του Κένσινγκτον δεν δώσει απαντήσεις για την ψηφιακή παραποίηση της φωτογραφίας το μόνο που θα επιτύχει είναι να φουντώσουν και πάλι οι φήμες, τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας για τη μέλλουσα βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιώνας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ έδωσε εντολή για δοκιμές πυρηνικών όπλων - Ανατροπή στην επί δεκαετίες πολιτική των ΗΠΑ

Πώς οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ μελετούν την επιστροφή στις πυρηνικές δοκιμές, ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για την παγκόσμια ασφάλεια και τι σημαίνει αυτό για τον σύγχρονο κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Διεθνή / Ξεκληρίστηκε οικογένεια από την κατάρρευση του κτηρίου στην Τουρκία: Νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη - Διασώθηκε 18χρονη

Στη Λύβισσα της Τουρκίας ένα επταώροφο κτήριο κατέρρευσε αιφνιδίως, αφήνοντας πίσω του νεκρά τέσσερα από τα πέντε μέλη οικογένειας, ερωτήματα για την ασφάλεια των κατασκευών, και μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM