Μητσοτάκης για Τέμπη: «Ντροπή ορισμένοι υποκριτές να μονοπωλούν την συλλογική θλίψη»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίθεση στην αντιπολίτευση - «Παθογένεια το μονοπώλιο της ανώτατης εκπαίδευσης από το κράτος» Facebook Twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης, φωτ: Eurokinissi
0

Στη συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε μεταξύ άλλων για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, για το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και την υποκρισία της αντιπολίτευσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι την επόμενη βδομάδα ψηφίζεται στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για το ελεύθερο πανεπιστήμιο κάτι το οποίο έχει σχεδιαστεί πρώτα από τη ΔΑΠ το 1987. 

«Έχουμε όλοι μας κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη διαδρομή προσφοράς. Αυτή η διαδρομή που έδειξε ποιο είναι το κόμμα του υπεύθυνου πατριωτισμού, του πραγματικού εκσυγχρονισμού και ποια η φοιτητική παράταξη που έμεινε ανυπότακτη με ψηλά τη σημαία των μεταρρυθμίσεων στην παιδεία. Είναι πρωτίστως η ΔΑΠ που βλέπει σήμερα να δικαιώνονται οι αγώνες της», δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

«Πρόκειται για ιστορική αλλαγή σελίδας που έχει θέσει την πατρίδα μας στην τροχιά του 21ου αιώνα, κάτι που επιβεβαιώνει η εμπιστοσύνη των πολιτών. Από το καλοκαίρι του 2019 για ένα έχουν πειστεί. Αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τις δυσκολίες και ευκαιρίες», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Προβλέπει και τη μεγάλη μεταρρύθμιση, τη λειτουργία επιτέλους και στον τόπο μας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τώρα έρχεται αυτή η κυβέρνηση και κάνει πράξη αυτή τη μεταρρύθμιση. Παραρτήματα διεθνών πανεπιστημίων θα επιτρέπουν στα Ελληνόπουλα να μη φεύγουν στο εξής εκτός συνόρων για σπουδές ανακουφίζοντας από τα πολλά έξοδα τις οικογένειές τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Επιπλέον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «παθογένεια» αναφορικά με το «ιδιότυπο μονοπώλιο της ανώτατης εκπαίδευσης από το κράτος». Ενώ επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της συνεδρίασης διακήρυξε  την «ελευθερία της επιλογής σε κάθε νέο και νέα να μπορεί να σπουδάσει στην πατρίδα μας αντί να φύγει στο εξωτερικό». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της αντιπολίτευσης 

Στον λόγο του ο πρωθυπουργός επίσης δεν δίστασε να επιτεθεί στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη.  

«Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Εξηγήστε μου αυτή την αντίφαση. Αν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο θέλει να έρθει να ιδρύσει παράρτημα στην Ελλάδα τι θα πει;» 

Πυρά εξαπέλυσε πυρά και εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. «Για τον κ. Ανδρουλάκη δεν μπορώ να πω πολλά. Θα πω ότι μου κάνει εντύπωση πως κατάφερε και πήρε πίσω την αρχική του θέση όταν πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ και της αναγκαιότητας και της συνταγματικότητας της ρύθμισης. Αυτά είναι προβλήματα εκείνων που ασχολούνται αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κόκκινο ή πράσινο χρώμα», συμπλήρωσε. 

Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και η αντιπολίτευση 

«Δεν θα μιλήσω πολύ σήμερα για την ποιότητα της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς διολισθαίνει σε όλο και μεγαλύτερες χυδαιότητες. Πρώτον υποστηρίζοντας ένα ψήφισμα ντροπής που διασύρει τη χώρα, φτάνοντας στο σημείο κάποιοι να ζητούν να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας. Και πότε μετατρέποντας σε κομματικό εργαλείο ακόμα και το πένθος, το συλλογικό πένθος το οποίο δεν έχει χρώμα για την τραγωδία των Τεμπών», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.  

«Είναι ντροπή και κατάντια ορισμένοι υποκριτές της πολιτικής να επιθυμούν να μονοπωλούν αυτή τη συλλογική θλίψη. Όλοι πονάμε το ίδιο για την τραγωδία των Τεμπών και πρώτα οι νέες και οι νέοι μας», συμπλήρωσε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM